Souboj dvou šampionů! Israel Adesanya se v březnu utká s polským tankem Janem Blachowiczem

Souboj dvou šampionů! Israel Adesanya se v březnu utká s polským tankem Janem Blachowiczem Dva šampioni, jeden pás. Israel Adesanya se utká s Janem Blachowiczem o šampionský titul v polotěžké váze. | zdroj: Getty Images

UFC potvrdilo velice zajímavý zápas mezi šampiony střední a polotěžké divize.

Nový rok nám začal skvělou zprávou. UFC totiž potvrdilo zápas mezi Israelem Adesanyou a Janem Blachowiczem, který se má konat 6. března na UFC 259.

Adesanya je neporaženým šampionem střední váhy, který má perfektní skóre 20 vítězství bez jediné porážky. Tento novozélandský bojovník nigerijského původu urval šampionský titul v roce 2019 Robertu Whittakerovi a následně jej obhájil v zápase proti Yoelu Romerovi. Ve své druhé obhajobě profesorským výkonem zdemoloval Paula Costu a v podstatě „vyčistil“ svoji střední divizi od nebezpečných vyzyvatelů.

Střední divize mu už tedy byla malá a začal se rozhlížet po dalším šampionském pásu. Jeho pohled padl na čerstvého šampiona v polotěžké váze, polského siláka Jana Blachowicze, který skvělým výkonem ve druhém kole v září minulého roku ukázal svou sílu a knockoutoval favorizovaného Dominicka Reyese.

Oba borci se zápasem souhlasili a UFC teď zápas potvrdilo. Adesanya reagoval na potvrzení zápasu videem na Twitteru, ve kterém se už předem považuje za vítěze:

„Šampion krát 2! Šampion na druhou! Už teď to víte!“ prohlásil neporažený šampion, který by se chtěl přidat do elitní společnosti bojovníků, kteří ukořistili šampionský pás ve dvou váhových kategoriích.

Jan Blachowicz má naopak v úmyslu posadit šampiona střední váhy zpátky do jeho divize a ukázat mu svoji polskou sílu:

„Všechno je domluveno. Jen čekám na podepsání smlouvy. Nabíjím #LegendaryPolishPower“

Čeká nás tak úžasný zápas mezi dvěma šampiony, kteří skvěle ovládají své řemeslo. Adesanya je jeden z nejlepších strikerů v UFC (a dost možná i nejlepší), který kombinuje skvělou techniku s rychlostí, přesností a neskutečným načasováním svých úderů a kopů. Přitom jej vůbec není lehké dostat na zem, o což se v minulosti pokoušeli snad všichni jeho soupeři.

Jan Blachowicz za svou kariéru zase předvedl, že jeho „polská síla“ není jen fráze, a že když svými údery trefí, zlomí své soupeře jako sirky.

Jak zápas dopadne je velice těžké předjímat. Sázkaři ale paradoxně favorizují neporaženého Adesanyu, který by se případným vítězstvím zapsal do historie. Jana Blachowicze ale určitě není radno podceňovat a bude zajímavé sledovat, jak se Adesanya popasuje s jeho fyzickou převahou a legendární silou.

Na turnaji UFC 256 se můžeme těšit také na obhajobu pásu v pérové váze šampionky Amandy Nunes, která se střetne s Megan Anderson a také na souboj mezi Aleksandarem Rakicem a Thiagem Santosem.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články