Je zaděláno na superfight? Israel Adesanya chce zamířit do polotěžké váhy a zápasit o titul s Janem Blachowiczem

Je zaděláno na superfight? Israel Adesanya chce zamířit do polotěžké váhy a zápasit o titul s Janem Blachowiczem zdroj: Profimedia

Vypadá to, že Israel Adesanya to s přestupem do polotěžké divize myslí vážně a šampion Jan Blachowicz by jej rád přivítal s otevřenou náručí.

Teprve před měsícem předvedl Israel Adesanya svůj další mistrovský kousek, když totálně rozebral Paula Costu a už pomýšlí na ovládnutí polotěžké divize. Adesanya se s myšlenkou na přestup do polotíhy v minulosti nijak netajil, ale teď to konečně vypadá, že se jeho přestupu opravdu brzy dočkáme.

Adesanya totiž většinu své divize doslova vyčistil a začali mu docházet zajímaví soupeři. Chtěl se sice utkat s Jaredem Cannonierem, ale toho před pár dny porazil Robert Whittaker, kterého Adesanya minulý rok porazil na TKO ve druhém kole a vzal mu jeho šampionský pás.

Podle Adesanyova trenéra Eugena Baremana se tak novozélandský bojovník už zaměřuje na polotěžkou divizi. „Jedna dobrá věc ohledně vítězství Roberta Whittakera je, že to dalo do pohybu věci, které jsme stejně zamýšleli udělat,“ řekl Eugene Bareman.

Israel mi dal dost jasně najevo, že pokud Cannonier nevyhraje, tak tam (ve střední váze) není nikdo, kdo by ho zajímal a s tím, jak Whittaker bojoval naposled, tak ho zápas s ním určitě nezajímá tolik, jako by ho zajímal Cannonier. Takže chce jít nahoru do polotěžké váhy a chce zjistit, co tam dokáže udělat,“ prozradil šampionův záměr Bareman.

Eugene Bareman Eugene Bareman s Izraelem Adesanyou | zdroj: Profimedia

O tomto záměru se dozvěděl i nový šampion polotěžké váhy, Jan Blachowicz, který podle všeho Adesanyu v oktagonu rád přivítá:

„Slyšel jsem, že Israel Adesanya mě chce jako dalšího soupeře. Žádný problém, jestli jsi připravený na zápas v březnu, tak pojďme do toho. Buďte připraveni na pořádný ohňostroj!“

Pokud by Adesanya skutečně do polotíhy přešel, je možné, že by mu šéf UFC Dana White dal možnost bojovat rovnou o titul. Stejně tak si to myslí i Eugene Bareman:

„Dokážu si představit, že budeme schopni dostat zápas o titul ihned, prostě proto, že ta divize je teď tak trochu ve zvláštním prostoru, když Jon Jones odevzdal titul.“

Adesanya však nemá zamířeno jen na polotěžkou váhu, ale jeho ambice jdou daleko výš. Twitterová válka, kterou vede s Jonem Jonesem, přerostla do čiré nenávisti a oba by si své spory rádi vyříkali v oktagonu. Jenže bývalý šampion polotěžké váhy Jon Jones jde zkusit štěstí do těžké váhy a nevypadá to, že by se chtěl vrátit do polotíhy. Adesanya tvrdí, že nemá problém jít za Jonesem až do těžké váhy a podle Eugena Baremana by zápas s Blachowiczem mohl sloužit jako „zahřívací kolo“ před zápasem s Jonesem.

„Z trenérského hlediska, a podle toho co je nejlepšího pro Israele, souboj s těžším chlapem jako je Jan Blachowicz předtím, než půjde do těžké váhy, je skvělá příprava pro ten zápas. Jestli někdy udělat „zahřívací zápas“, tak tohle by byl skvělý „zahřívací zápas“ před tím, než bude bojovat s Jonem Jonesem.

Adesanya bude určitě velký problém pro kohokoliv z polotěžké váhy, ale hovořit o zápasu s Janem Blachowiczem jako o „zahřívacím zápase“ je dost odvážné vyjádření, které by se mohlo tváří v tvář „polské síle“ vymstít. Každopádně pokud by k zápasu došlo, máme se na co těšit.

Zdroje:  newshub.co.nz

Nejnovější články