"Adesanya by znamenal problém pro celou těžkou váhu," myslí si bývalý šampion Daniel Cormier

"Adesanya by znamenal problém pro celou těžkou váhu," myslí si bývalý šampion Daniel Cormier Daniel Cormier | zdroj: Profimedia

Daniel Cormier zauvažoval nad tím, jak by to Adesanyovi šlo v nejtěžší váhové kategorii. A jeho predikce jsou poměrně překvapivé.

Neuběhl ještě ani měsíc od chvíle, co Israel Adesanya uštědřil v titulovém zápase střední váhy vyzyvateli Paulovi Costovi ve druhém kole TKO, čímž už podruhé uhájil trůn této divize a také svojí neporazitelnost, a už opět čeří vody svými hodně sebevědomými prohlášeními.

Adesanya totiž neskrývá, že je mu šampionský pás ze střední váhy málo a chtěl by se zkusit probít také na vrchol polotěžké divize. A co více, po tomhle úspěchu by toužil, podle svých slov, zamířit rovnou mezi těžkotonážníky, kde by mohl zaútočit na historický a nikdy nedosažený milník tří titulů ze tří váhových kategorií.

Možná to zní jako fantasmagorie a bláznivé klukovské snění, ale podle bývalého šampiona těžké váhy a komentátora UFC Daniela Cormiera by to nemuselo být až tak nereálné. DC v rozhovoru s reportérkou Helen Yee připustil, že by se Adesanya ve vyšších váhových třídách neztratil a byl by schopným konkurentem.

„Nejsem si jistý, zda by porazil Jonese,“ řekl Cormier. „Nemůžeš jen tak říct, že jsi si jistý, že Jones prohraje. Jen říkám, že kdybych si musel vybrat hned teď a přihlédnul k tomu, jak v poslední době vypadá Adesanya a jak Jones, měl bych tendenci se přiklonit spíše k Adesanyovi. Obzvlášť pokud by Jonese k tomuto duelu donutili.“

Thiago Santos je dobrý kickboxer, ale nenechte se zmýlit, není to Israel Adesanya. Dominick Reyes je dobrý kickboxer, ale není to Israel Adesanya. A to tihle chlapi nadělali Jonesovi spoustu problémů. Pokud dokáže Adesanya udržet souboj v postoji, což opakovaně dokazuje, neznamenal by problém pouze pro Jonese, ale pro celou těžkou váhu včetně Stipeho Miocice.“

Adesanya vs Vettori Dostat Adesanyu na zem není tak lehké, jak by se mohlo na první pohled zdát. | zdroj: Profimedia

Podle Cormiera by Adesanya nadělal problémy úplně všem bojovníkům. Až na jednu výjimku. A tou je kamerunsko-francouzský tank Francis Ngannou. „Kdyby s ním (s Adesanyou) Miocic bojoval v postoji, byl by to problém, protože Adesanya je dobrý v jedné konkrétní dovednosti, a to jsou údery. Je v nich opravdu dobrý, a navíc teď používá čtyřuncové rukavice."

„Je to vážně nebezpečný chlap. Nebezpečný pro všechny – možná kromě Francise. Možná kromě Francise, protože Francis vypíná lidem hlavy. Možná ne Francis, ale zbytek těžké váhy by měl s Adesanyou plné ruce práce,“ myslí si bývalý šampion Daniel Cormier.

Zdroje:  YouTube Helen Yee Sports

Nejnovější články