Adesanya si mezi potenciálními soupeři našel kamaráda, chce s ním i přesto bojovat

Adesanya si mezi potenciálními soupeři našel kamaráda, chce s ním i přesto bojovat Kamerunský predátor Francis Ngannou a šampion střední váhy Israel Adesanya. | zdroj: Profimedia

Šampion střední váhy našel mezi potenciálními soupeři spřízněnou duši, přátelství ale bude muset stranou, protože se proti sobě možná brzy postaví v oktagonu.

Šampion střední váhy Israel Adesanya si do UFC rozhodně nepřišel dělat kamarády. Jeho zápasy naopak často provází vyhrocená atmosféra. Nejinak je tomu i v případě nadcházejícího souboje s Paulo Costou. Především Brazilský svalovec se netají tím, že chce hubeného "Stylebendera" doslova vymazat. Israel si však z váhové převahy těžkou hlavu nedělá a už přemýšlí, proti komu by se mohl utkat příště.

Teď však nečekaně prozradil, že si mezi svými potenciálními soupeři ve střední váze našel spřízněnou duši. Dojem na něj udělal #3 Jared Cannonier (13-4), který je i přes svou vysokou pozici v žebříčku zatím docela přehlížený. A to přestože poslední 3 zápasy vyhrál před limitem. Nyní má na ostře sledovaném UFC 254 naplánovaný zápas s bývalým šampionem Robertem Whittakerem. Pokud ho porazí, bude rozhodně dávat smysl, aby pomýšlel na titulovou bitvu. Šampion souhlasí.

Mezi ním a Adesanyou ale rozhodně nebude žádná nevraživost. Šampion totiž prozradil, že mu Cannonier po každém zápase poslal gratulaci. "Sleduju ho už nějakou dobu, a tak jsem mu chtěl napsat. Díky tomu jsem si všiml, že mě podporoval v průběhu celé mojí UFC kariéry. Po každém zápase mi vyjádřil podporu. Napsal jsem mu, že děkuju, a že jestli porazí Roberta, tak si to dáme spolu. Chci s ním příště bojovat."

Může to vyznít zvláštně, ale Adesanya moc dobře ví, že snem každého UFC bojovníka je zisk titulu, i kdyby se o něj měl pobít s kamarádem.

"Cítím, že je to hrozivý soupeř, je to černý kůň naší divize. Nekoukám moc daleko do budoucnosti, ale tohle jsem už naplánoval. Napsal jsem mu to a on odpověděl, že už je na cestě. Je tam vzájemný respekt, líbí se mi to. Opravdový bojovník pozná opravdového bojovníka. Cítím, že jsme spřízněné duše, ale i bráchové se poperou. Někdy malý brácha musí sejmout toho staršího."

Je sice hezké, že Adesanya už si hledá dalšího soupeře. Rozhodně by však neměl přehlížet neporaženého Costu, který ho vyzve už tento víkend v hlavním zápase UFC 253. 

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články