UFC láká epickým videem na souboj neporažených. Sesadí Costa Adesanyu z trůnu střední váhy?

UFC láká epickým videem na souboj neporažených. Sesadí Costa Adesanyu z trůnu střední váhy? zdroj: Profimedia

 

Sotva skončil jeden z hlavních letošních turnajů UFC s pořadovým číslem 252, láká nejprestižnější MMA organizace světa na další velkolepou událost. Turnaj UFC 253 je naplánován na 26. září a hlavní zápas o titul šampiona střední váhy obstarají dva neporažení bojovníci, kteří se nemají vůbec v lásce.

Israel Adesanya dlouho exceloval v kickboxu a s přestupem do MMA si dával celkem na čas. Když ale nadešel ten správný okamžik, vlétl do nových vod jako uragán. Se sérií 11 výher v řadě zaujal UFC a nezaváhal ani tam. Se svým výkonem z prvního zápasu sice nebyl moc spokojený, přesto Roba Wilkinsona doslova rozebral a knockoutoval hned ve druhém kole. Když se po zápase chopil mikrofonu, představil se slovy: "Jsem nový pes na tomhle dvorku a očůral jsem celou klec."

Že nemluvil do větru a přišel zamíchat kartami v nabité middleweight divizi, dokázal v následujících zápasech, především pak v památné bitvě s Kelvinem Gastelumem. Tam v průběhu 5 kol ukázal, že má krom talentu a divácky atraktivního stylu také srdce bojovníka a ukořistil titul prozatimního šampiona. Když se pak vrátil právoplatný král střední váhy Robert Whittaker, Adesanya se s ním nemazal a knockoutoval ho ve druhém kole.

Následující obhajoba proti Romerovi ale nenaplnila očekávání fanoušků a byla jedním z nejnudnějších zápasů letošního roku. Jak si tedy "Stylebender" dokáže poradit s Paulo Costou, který disponuje podobnou ničivou silou jako obávaný kubánský veterán a navíc je mladší a rychlejší?

Devětadvacetiletý "Borrachinha" v UFC zatím doslova vymazal skoro všechny, co mu stáli v cestě. První čtyři soupeři padli do konce druhého kola a vzdorovat do konce vydržel pouze nezmar Yoel Romero. I s ním si ale Costa poradil lépe než Adesanya. Tomu teď z pozice vyzyvatele vzkazuje, že se nedostane dál než do druhého kola. 

Knockout bude viset ve vzduchu s každým úderem, který Costa trefí. Stylebender ale patří k bojovníkům s nejvyšším bojovým IQ a rozhodně nebude jen staticky stát a zkoušet se s mnohem silnějším soupeřem přebíjet. Namísto toho bude spíš trestat jeho chyby chirurgicky přesnými údery z ústupu. Borrachinha nemá zkušenosti s dlouhými zápasy a velké svaly, jak známo, potřebují více kyslíku, takže je otázka, jestli zvládne případně udýchat celých pět kol. On sám zveřejňuje záběry ze svých náročných tréninků, aby fanoušky ubezpečil, že bude stoprocentně připraven.

Rozuzlení se snad dočkáme už 26. září na UFC 253. Zatím se nechte navnadit alespoň tímto epickým trailerem z dílny UFC.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články