Jedna velká nuda! Adesanya vyhrál na lowkicky a běh na dlouhou vzdálenost

Jedna velká nuda! Adesanya vyhrál na lowkicky a běh na dlouhou vzdálenost zdroj: Profimedia

Všichni měli velké očekávání. Dva rození zabijáci se střetli v oktagonu o titul šampiona střední váhy… a bylo z toho jedno velké zklamání.

Akcie současného šampiona Israela Adesanyi právě zažily svůj velký propad. Mladý šampion měl plnou pusu řečí o tom, jak Romera ukončí a jak to udělá líp než Robert Whittaker, ale to co se v oktagonu nakonec odehrávalo by se dalo použít jako lék proti nespavosti.

Bylo jasné, že Romero si bude šetřit síly na pozdější kola a tak se k ničemu moc neměl, ale to překvapivě ani Adesanya. Bylo vidět, že má z Romera velký respekt a v prvním kole kolem něj jen kroužil a občas kopnul lowkick. Při jednom z těchto lowkicků jej Romero tvrdě zakontroval levým hákem a to ještě více prohloubilo strach šampiona z kubánského monstra.

Celý zápas tak probíhal v podobném stylu, kdy Adesanya kolem Romera kroužil, a ten se občas snažil nudu zpestřit občasným výpadem. Adesanya v podstatě používal pouze levý lowkick a občasný highkick, kdežto Romero se soustředil na kontr svou tvrdou levačkou.

Ve třetím kole se Romero trochu rozjel a snažil se dostat šampiona pod tlak. Ten před ním ale pořád utíkal a jeho jedinou zbraní byl lowkick, který ale Romerovi očividně chutnal čím dál tím méně a jeho pravé stehno se začalo čím dál více zbarvovat do modra.

Před čtvrtým kolem rozhodčí svolal zápasníky k sobě a řekl, jim, že jsou za to placení, tak ať to tak vypadá. Adesanya trefuje krásný lowkick, ale zápas je pořád bez akce. Ta následuje krátce na to, v podobě Adesanyova píchnutí prstem do oka Romera, který si vzal potřebnou pauzu. Hned na to se asi trochu naštval a na oplátku Adesanyu shodil na zem, ale jen na malý okamžik, během kterého Romero stihl dát pár úderů.

I v pátém kole se děje to samé: Romero se snaží Adesanyu honit po oktagonu, ten mu ale pořád utíká a rozhodčí je musí znovu napomínat k aktivitě.

Největší akcí z celého zápasu byla situace těsně po závěrečném gongu, kdy Romero řval tváří v tvář na Adesanyu.

Bodoví sudí nakonec přiřkli vítězství utíkajícímu šampionovi, který tak vyhrál na lowkicky a běh na dlouhou vzdálenost.

„Podívejte se na jeho nohu, ještě zítra bude kulhat,“ snažil se Adesanya obhájit jeden z nejhorších šampionských zápasů v historii v pozápasovém rozhovoru. „Udělal jsem to co jsem musel, abych vyhrál“.

„Tohle je moje vítězství,“ poukázal Romero na diváky, kteří mu tleskali. „Mám velký respekt pro všechny sportovce. My jsme gladiátoři, máme bojovat. On utíkal, utíkal a utíkal. To není to co by měl šampion dělat. Šampion by měl stát ve středu oktagonu a bojovat . Lidi zaplatili peníze pro to, aby viděli zápas, ne proto, aby viděli jak se běhá. Když se chcete dívat na běhání, jděte se dívat na Usaina Bolta,“ řekl zklamaně Romero.

Po tom, jaký megazápas před chvílí předvedly Zhang a Joanna byl tento zápas skutečně obrovským zklamáním, které docela dobře vyjadřuje tento tweet:

Israela Adesanyu teď čeká další zájemce o titul, Paulo Costa, který ale snad šampiona k nějaké aktivitě v oktagonu přiměje.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články