23 tvrdých roundkicků za 12 vteřin, Costa ukázal před zápasem s Adesanyou svou formu, pak přidal ještě bizarní video

23 tvrdých roundkicků za 12 vteřin, Costa ukázal před zápasem s Adesanyou svou formu, pak přidal ještě bizarní video Paulo Costa postavou připomíná spíše kulturisty | zdroj: Profimedia

Paulo Costa přípravu na titulový zápas rozhodně nepodceňuje, šampiona prý nenechá vydechnout celých 25 minut.

Jeden z nejočekávanějších zápasů letošního roku se blíží. Neporažený šampion Israel Adesanya (19-0) bude čelit rovněž neporaženému vyzyvateli Paulo Costovi (13-0. Ačkoliv bojují ve stejné váhové kategorii, rozdíl v jejich fyzických predispozicích je zřejmý na první pohled. Brazilec vypadá spíš jako kulturista a většina fanoušků předpokládá, že v zápase bude hrozit především svou silou. Nyní tedy zveřejnil video z přípravy, snad aby ukázal, že má také výdrž a rychlost.

Na záznamu předvádí roundkicky na thajské lapy a během 12 vteřin jich stihne úctyhodných 23. Poté přidá ještě sérii boxerských kombinací.

Pro srovnání přidáváme ještě video thajského bojovníka Superleka, který za stejnou dobu stihl kopů 28 a ve stejném tempu pokračoval ještě několik dalších vteřin. Zatímco jsou však kopy na střed těla v Muaythai hlavní zbraní, v MMA se používají mnohem méně často, protože při nich hrozí zachycení nohy soupeřem a následný poraz na zem.

V rozhovoru pro MMA Junkie zároveň Costa prozradil svou taktiku. "Nebudu jen stát a čekat na něj. Vím, že umí hodně utíkat a to je to, co chce dělat, co obvykle dělá. Nebudu vyčkávat jako to dělal Romero. Budu ho uvnitř klece lovit, zkrátím vzdálenost a budu ho trefovat do těla a do obličeje. Nepůjdu na to tak rychle jako Whittaker ani tak pomalu jako Romero, najdu mezi tím ten správný balanc. Jsem jiný než oni, protože ho zvládnu udržet pod tlakem celých 25 minut."

Jestli se mu na vychytralého Stylebendera nakonec podaří vyzrát, se dozvíme snad již 19. září na UFC 253, na němž by se měl objevit také český zástupce David Dvořák. Do té doby si však ale s oběma neporaženými bojovníky určitě užijeme ještě spoustu srandy. Costa zaperlil už nyní, když sdílel vlastní promo video na společný souboj. V něm se prezentuje jako hezounek, který pokukuje po modelce s tváří Stylebendera. 

Nejnovější články