Takhle Adesanya loni ovládl střední váhu v UFC. Souboj s Gastelumem zvedal diváky ze sedadel

Takhle Adesanya loni ovládl střední váhu v UFC. Souboj s Gastelumem zvedal diváky ze sedadel Adesanya s Gastelumem předvedli jednu z nejlepších bitev roku 2019 | zdroj: Profimedia

Připomeňte si jeden z nejlepších zápasů loňského roku. Adesanya s Gastelumem v něm do posledních vteřin sváděli válku o titul střední váhy.

Duben 2019, UFC 236. V hlavním předzápase večera se neporažený Israel Adesanya utkává v zápase vypsaném na pět kol s Kelvinem Gastelumem. Ve vzduchu visí pás "prozatimního" šampiona, který se následně utká s "pravým" šampionem Robertem Whitakerem, který byl delší dobu mimo hru. Ačkoliv to má "Stylebender" v té době v rámci UFC sérii 5 výher v řadě a v profesionálním MMA ještě neprohrál, spousta fanoušků mu proti výbušnému Gastelumovi nevěří. Nakonec dostáváme jeden z divácky nejatraktivnějších zápasů posledních let, ve kterém ze sebe oba borci vydají maximum a prokáží "srdce bojovníka".

Souboj byl vypsán na 5 kol, a tak není divu, že oba věnovali první minuty čtení soupeřových pohybů a vyměřování správné vzdálenosti. Byl to nakonec výškově menší Gastelum, kdo slavil úspěch jako první a svými tvrdými údery dostal Adesanyu do problémů. Ve druhém kole se tempo zvýšilo, Stylebender začal být aktivnější, ale Gastelum dával skoro každému úderu KO potenciál. Nakonec se ale sám v jedné z výměn schytal čistou na bradu a šel k zemi. A v tomhle duchu zápas pokračoval. Šílené tempo, kdy měl každou chvíli navrch někdo jiný. Do posledního kola už oba vstupovali totálně vyčerpaní a kupředu je hnala jen touha po titulu.

 “Byl jsem připravený na pětikolovou válku, ale tohle jsem nečekal,” nechal se slyšet Adesanya, který odcházel jako vítěz. V dalším zápase pak v asi nejsledovanějším zápase na australské půdě učinil krátký proces s vracejícím se šampionem Robertem Whitakerem a stal se právoplatným králem střední váhy. Svůj trůn zatím obhájil pouze jednou v nepříliš divácky atraktivním zápase s Romerem. Už 27. září se na něj chystá zaútočit další hladový vyzyvatel Paulo Costa.

Gastelum sice prohrál, ale jeho skvělý výkon mu určitě zajistil spoustu nových fanoušků. Před pár dny přiznal, že Adesanya byl tím, od koho schytal největší rány. "Nečekal jsem, že bude tak tvrdý. Ty rány, co jsme si vzájemně rozdali, by donutili hodně jiných bojovníků skončit." Ačkoliv od té doby nasbíral 2 další prohry, věří, že v budoucnu se dostane k odvetě.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články