Israel Adesanya udělal po zápase s Paulem Costou něco, co se jen tak neodpouští. A Costa mu za to chce urvat hlavu

Israel Adesanya udělal po zápase s Paulem Costou něco, co se jen tak neodpouští. A Costa mu za to chce urvat hlavu Israel Adesanya Brazilce Costu totálně zesměšnil. | zdroj: Profimedia

Paulo Costa chce okamžitě odvetu proti „lidskému odpadu“ Israelu Adesanyovi. „Je to věc cti,“ říká poražený Brazilec.

Souboj mezi vyzyvatelem Paulem Costou a šampionem střední váhy Israelem Adesanyou měl být jedním z nejlepších zápasů roku. Měl pro to všechny předpoklady, Costa se v oktagonu mění v rozjetý tank a Adesanya zase umí prodat svůj precizní striking. Žádný zápas roku se ale nekonal a Adesanya si s Costou poradil až příliš lehce a ukázal, jak skvělý bojovník doopravdy je.

Costa se nebyl schopný rozjet a v podstatě jen inkasoval lowkicky a calfkicky. Ve druhém kole Adesanya využil své příležitosti, trefil pomalého a neškodného Costu přesnými údery a zvítězil na TKO.

To by asi ještě Costa dokázal snést, ale v momentě kdy rozhodčí zastavil zápas, Adesanya si neodpustil velice nesportovní chování a na Costu, který byl zády k němu, naznačil „kopulační“ pohyby.

Costa o tom samozřejmě hned nevěděl, ale poté, co shlédl video po zápase, se v něm začala vařit krev a rád by Adesanyu za tuto urážku na cti potrestal:

„Přišel jsem tady, abych mluvil o tom, co ten lidský odpad udělal po našem zápase. Neviděl jsem to, když jsem byl v kleci, ale teď jsem to viděl. A na 100% to neschvaluju. Teď je to pro mě osobní. Nikdo mě nezastaví, nikdo mě nezastaví."

„Chci svoji odvetu. Víš, že si na tebe počkám. Něco se stalo před zápasem, nebudu se vymlouvat před svými fanoušky, ale budu ve stoprocentní formě a přinutím ho za to zaplatit. To jsou moje slova, pamatujte na ně.“

„Dano White, udělej ten zápas. Neviděl jsem, co v oktagonu udělal, až doteď. Teď je to věc cti,“ promluvil naštvaně Costa.

„Budu ve stoprocentní formě, žádné výmluvy a urvu tomu neuctivému klaunovi hlavu,“ zakončil svůj projev brazilský bojovník.

Většinou si i zarytí rivalové dokážou v oktagonu věci "vyříkat" a po zápase k sobě většinou najdou vzájemný respekt. To se však v případě Israela Adesanyi a Paula Costy určitě nestalo.

Adesanya se situaci rozhodně nesnažil uklidnit a Costovi na jeho naštvaný monolog odpověděl způsobem sobě vlastním:

„Umím tě zastavit znovu. Dislike.“

Navíc si Adesanya ihned po svém vítězství začal dělat legraci z Costova černého pásu v BJJ. Na instagramu sdílel fotografii ze zápasu, na které je v mountu a mlátí Costu do hlavy a přidal k ní popisek "byl zamountován bílým páskem", čímž se vrátil k jejich vzájemnému pošťuchování, kdo má lepší BJJ.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Mounted by a white beltch #Oss

Příspěvek sdílený Israel Adesanya (@stylebender),Zář 27, 2020 v 8:12 PDT

Sice je pochopitelné, že by Costa Adesanyu rád potrestal, ale je dost nepravděpodobné, že by po svém špatném výkonu dostal okamžitý rematch. Mnohem reálnější scénář je, že si Costa bude muset svoji šanci na titul znovu vybojovat s některým z top bojovníků.

Dalším na řadě v boji o šampionský pás bude pravděpodobně vítěz duelu mezi Robertem Whittakerem a Jaredem Cannonierem. Whittakera Adesanya porazil minulý rok a sám by rád dal šanci Jaredovi Cannonierovi, který na svoji příležitost v souboji o titul čeká už velice dlouho.

Zdroje:  BJPenn.com , mmafighting.com

Nejnovější články