Přesně, jak slíbil! Šampion Adesanya knockoutoval Costu až překvapivě snadno a jmenoval dalšího soupeře

Přesně, jak slíbil! Šampion Adesanya knockoutoval Costu až překvapivě snadno a jmenoval dalšího soupeře Stylebender ukázal v souboji své zkušenosti a Costu doslova vyškolil. | zdroj: Profimedia

Jeden z nejočekávanějších zápasů tohoto roku, kterému se přezdívalo Souboj neporažených. Chytrost a zkušenosti v něm porazili ryzí sílu.

Nestává se často, aby se v titulovém zápase UFC potkali dva neporažení bojovníci. Naposledy tomu oficiálně bylo před dlouhými 11 lety, kdy se potkali Lyoto Machida a Rashad Evans. Nynější souboj Adesanya versus Costa měl navíc ještě to, že svedl dohromady dva naprosto odlišné bojovníky. Brilantní technik měl čelit agresorovi s brutální silou.

Šampion Adesanya zápas přirovnával k souboji toreadora s rozzuřeným býkem a ještě před začátkem utkání to tak skutečně vypadalo. Zatímco on působil uklidněně, jeho soupeř Paulo Costa po kleci nedočkavě přecházel jako by se nemohl dočkat, až se bude moc do svého soupeře pustit. Překvapivě však nezačal zbrkle a byl to Adesanya, kdo byl v úvodu aktivnější. Dobře se pohyboval a ztěžoval tak Costovi načasování útoků. Sám ho okopával lowkicky, o jejichž razanci svědčily modřiny na lýtku Brazilcovy nohy. Celkově jich jenom za první kolo schytal 15.

Costa měl nižší frekvenci úderů, ale jeho roundkicky do žeber budily respekt. Celkově byl ale až překvapivě trpělivý a vyčkával na příležitost. Nikam se nehnal a dokonce chvíli parodoval předchozího Adesanyova soupeře Yoeala Romera, který po většinu zápasu jen staticky stál a čekal. Adesanya oproti očekávání ovládl první kolo, ze strany Costy však šlo možná o taktiku, aby se zbytečně neunavil hned v prvním kole.

V druhém dějství začal Adesanya více využívat svůj rychlý jab, který nacházel cíl v podobě Costovy hlavy. Více také varioval své kopy a nemířil už jenom na nohy. Jeden z highkicků Costu zasáhl. Adesanya si začal více věřit a nebál se jít i do přestřelky, v níž se dokázal soupeřovým úderům vyhnout a sám těsně trefil levý hák, který Brazilce poslal k zemi. Pohotově na něj naskočil a spustil smršť úderů, kterou "Borachinha" ustát nedokázal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Zář 26, 2020 v 9:57 PDT

Neporažený šampion tak zaokrouhlil svou profesionální MMA bilanci na 20:0 a celkově si v bojových sportech připsal jubilejní 100. vítězství. Zároveň po nepříliš povedeném posledním zápase připomněl, že je opravdu jedinečným bojovníkem, který umí stále překvapovat.

Jmenoval také bojovníka, se kterým by se příště rád utkal. Má to však jeden háček, Jared Cannonier musí nejprve projít přes bývalého šampiona Roberta Whittakera, což rozhodně nebude nic snadného. 

Nejnovější články