Adesanyův trenér o Blachowiczovi - Je to monstrum, z televize nepoznáte, jak moc nebezpečný opravdu je

Adesanyův trenér o Blachowiczovi - Je to monstrum, z televize nepoznáte, jak moc nebezpečný opravdu je zdroj: Profimedia

Trenér neporaženého šampiona střední váhy zhodnotil nadcházejícího soupeře, který pro jeho svěřence představuje asi největší výzvu dosavadní MMA kariéry.

Šampion střední váhy Israel Adesanya si nevybírá zrovna snadnou cestu. Poté, co mu v jeho divizi tak trochu došli vyzyvatelé, rozhodl se, že půjde o váhu výš a vyzve nově korunovaného polského šampiona Jana Blachowicze. A fanoušci se opět rozdělí na dva tábory. Jedni budou pochybovat, že si Stylebender s "polskou silou" dokáže poradit, zatímco druzí budou věřit, že svého o dost silnějšího soka přechytračí.

Adesanyův hlavní trenér Eugene Bareman v rozhovoru pro Submission radio prozradil, že by byli rádi, kdyby souboj proběhl co nejdříve. Blachowicz však dal jasně najevo, že se chce vrátit až v březnu a pokud se prý Stylebenderovi nechce čekat, dá raději přednost Teixeirovi. Přitom by dřívější datum mohlo být pro Janka výhodou, protože Adesanya zůstal "uvězněn" v Americe a po návratu na Zéland bude muset absolvovat povinnou dvoutýdenní karanténu v hotelu. Bareman však zároveň dodal, že jeho svěřenec v USA nepřestává trénovat a udržuje se ve formě.

Pokud by nedopadl zápas s Blachowiczem, nabízela by se pro Adesanyu také odveta s Robertem Whittakerem, který se naposledy blýskl proti Cannonierovi. Podle trenéra však o této variantě vůbec neuvažovali a plně se soustředí na přechod o váhu výš. 

"Jsem nadšený z výzvy v podobě skvělého bojovníka jako je Jan, z výzvy jít o váhu výš. Zkrátka celý ten proces, v němž usilujeme o něco takového, o další obrovský cíl, přičemž je mi jasné, že hodně lidí bude sázet proti nám. Ale takovéhle výzvy vás hodně namotivují. Je pak snadné vyburcovat sebe, zápasníka i celý tým. Jan je absolutní monstrum, ale to je to, co děláme –⁠ zabíjíme monstra. Je to naše živobytí."

Janka v žádném případě nepodceňují, naopak. "Když ho sledujete z dálky, jedno jestli z 50 nebo 100 metrů nebo v televizi, tak z toho nepoznáte, jak moc dobrý je," zhodnotil ho Bareman. "Věřím, že až když jste s ním v oktagonu, tak teprve pochopíte, jak moc výbušný je a i to, že je trochu divný. To jsou hlavní důvody, proč zatopil už hodně soupeřům. A to zkrátka úplně nepochopíš, dokud s ním nezápasíš. Myslím, že je snadné ho podcenit."

Byť oba bojovníci se zápasem souhlasili, nyní je vše v rukou managerů a představitelů UFC, kteří budou muset najít pro duel vhodný termín. Je jenom škoda, že kvůli tomuto superfightu bude muset na svou zaslouženou titulovou šanci o to déle čekat veterán Glover Teixeira. Jako diváci ale určitě litovat nebudeme, Adesanya a Blachowicz se navíc netají tím, že by v budoucnu rádi poměřili síly s Jonem Jonesem a vítězství ve vzájemném souboji, navíc o titul, který Jon uvolnil, by jim dalo velmi pádný argument.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články