Muž, který knockoutoval Israela Adesanyu se vrátil do MMA a hned si připsal další tvrdé KO

Muž, který knockoutoval Israela Adesanyu se vrátil do MMA a hned si připsal další tvrdé KO zdroj: Profimedia

Alex Pereira knockoutoval svého soupeře takovým způsobem, že byl 5 minut v bezvědomí.

Alex Pereira je v současnosti jedním z nejlepších kickboxerů na světě. Tento 33 letý rodák z Brazílie bojuje v nejprestižnější kickboxerské organizaci Glory a drží tam šampionský titul ve střední váze a také prozatímní šampionský titul v polotěžké váze. Jeho statistika v kickboxu je velice působivá a za svou kariéru nasbíral 46 výher (26 KO) a jenom 6 porážek.

Pereira je také jediným mužem, kterému se podařilo porazit současného šampiona UFC ve střední váze, Israela Adesanyu, a to dokonce dvakrát. Adesanya si v kickboxu drží úctyhodnou statistiku 75 výher a pouhých 5 proher a o dvě z nich se postaral právě Alex Pereira. Poprvé vyhrál těsně na body v roce 2016 a v odvetě, která se konala o rok později, dokonce knockoutoval Adesanyu tvrdým levým hákem.

Pereira si stejně jako Adesanya vyzkoušel také MMA a v roce 2015 a 2016 si tam odbouchal 3 zápasy, kdy 2krát vyhrál na KO a jednou prohrál na rear naked choke. A právě včera se vrátil znovu do klece v rámci turnaje LFA 95 a předvedl tam skvělý výkon.

Jeho soupeřem byl Thomas Powell, 25 letý Američan, který do té doby střídal prohry s výhrami a na kontě měl 4 vítězství a 4 porážky. Od začátku bylo jasné, že pokud zápas zůstane v postoji, nemá Powell moc šancí na vítězství a záhy se ukázalo, že Pereira není placen od hodiny, ale za výkon, protože svého soupeře knockoutoval už na konci prvního kola.

Pereira nejdříve Powella zaměstnal dobrým pravým highkickem a když se k němu powel přiblížil, vrazil mu tvrdý levý hák přímo na čelist. Powell šel okamžitě v bezvědomí na zem a bylo po zápase.

Bohužel Powell zůstal na zemi ležet v bezvědomí dobrých 5 minut, což není vůbec obvyklé a trochu to nahánělo strach o jeho zdraví. Naštěstí se poté dokázal zvednout a odešel z klece po svých, i když si nic nepamatoval. „Já jsem bojoval?“ ptal se zmatený Powell lékařů. Znovu se tedy ukázalo, že jediná dobrá věc na knockoutu je, že si ho bojovník nepamatuje.

Alex Pereira každopádně předvedl skvělý výkon a vypadá to, že pokud se bude chtít zdržet v MMA, bude třeba s ním počítat.

Už dnes se můžeme těšit na další zápas jiného kickboxera z Glory, který zkusí své štěstí v MMA. Matěj Peňáz se totiž už za pár hodin utká ve svém MMA debutu s Patrikem Jevickým na turnaji Oktagon 18.

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články