Israel Adesanya bude komentovat zápas mezi Mikem Tysonem a Royem Jonesem Jr.

Israel Adesanya bude komentovat zápas mezi Mikem Tysonem a Royem Jonesem Jr. zdroj: Profimedia

Mike Tyson a Jones Jr. do toho vlétnou už za pár dnů. A zápas jim bude komentovat i neporažený UFC šampion Israel Adesanya.

Největší boxerská exhibice tohoto roku se blíží. 29. listopadu se proti sobě v Los Angeles postaví dvě legendy těžké váhy tohoto sportu, Mike Tyson a Roy Jones Jr.

Zajímavou novinkou je, že jedním z komentátorů zápasu bude i v současnosti jeden z nejsledovanějších MMA zápasníků, šampion střední váhy, Israel Adesanya.

Ten by se měl totiž podle serveru Sports Illustrated připojit k slavnému komentátorovi Alu Bernsteinovi a bývalé boxerské legendě „Sugarovi“ Rayovi Leonardovi a společně komentovat tento velice očekávaný návrat legendárních boxerů mezi čtyři provazy.

Israel Adesanya je, co se týče strikingu, mužem na svém místě. Mimo čistého skóre v MMA, kde má 20 výher bez jediné porážky, má na svém kontě nespočet kickboxerských zápasů. V amatérech vyhrál všech svých 32 zápasů a mezi profesionály nasbíral úctyhodných 75 vítězství (48 KO) a pouhých 5 porážek. Vyzkoušel si i klasický box, kde vyhrál 5 ze 6 zápasů.

Adesanyovy zkušenosti se při komentování určitě budou hodit, protože jak Mike Tyson, tak i Roy Jones Jr. slíbili, že do tohoto zápasu půjdou se stejnou vervou jako za starých let, kdy dobývali v rámci aktivní kariéry jeden boxerský titul za sebou.

„Bojuji o život a budu připraven zemřít pro svoje místo. Vím, že se mi může stát ještě víc, protože budu bojovat s někým tak nebezpečným, jako je Mike Tyson,“ řekl na tiskové konferenci Roy Jones Jr.

„Myslíte si, že to nebude skutečný boj? Máte tu Mikea Tysona a Roye Jonese,“ prohlásil Tyson a nalákal na to, že se opravdu nechce jenom oťukávat v rukavičkách. „Já se chci rvát a doufám, že se bude chtít rvát i on. To je vše, co potřebujete vědět.“

O tom, že to Mike Tyson bere smrtelně vážně, svědčí i jeho aktuální forma, do které se díky tvrdému tréningu dostal. Na fotce je nalevo Mike jako šampion v 19 letech a napravo v současné formě:

  Mike Tyson zdroj: Profimedia Celý souboj můžete vidět od této neděle za týden ve 3 ráno na českém sportovním programu Nova Sport 1 a je možné si zaplatit za 40 dolarů také PPV vysílaní, kde uslyšíte výše zmíněného Adesanyu s Bernsteinem.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články