Bohové války mě povolali zpátky. Tyson se těší zpět do ringu a nevylučuje ani souboje s mladšími šampiony

Bohové války mě povolali zpátky. Tyson se těší zpět do ringu a nevylučuje ani souboje s mladšími šampiony "Železný Mike" v době, kdy byl asi nejobávanějším mužem planety | zdroj: Profimedia

V ringu nestál dlouhých 15 let, přesto se Mike Tyson cítí být ve formě a vyhlíží návrat, který ho čeká už na konci listopadu.

Když Mike Tyson oznámil návrat do boxerského ringu, způsobil mezi širokou veřejností doslova poprask. A to i mezi těmi, kteří box a bojové sporty obecně jinak nesledují. Naposledy bojoval v roce 2005 a mnozí by si tedy mohli myslet, že na to ve svých 54 letech už nemá, avšak při pohledu na videa z jeho tréninků to vypadá přesně naopak. Železný Mike ukazuje, že věk je jenom číslo.

"Staří chlapi, to slovo ani nedává smysl," rozlobil se Tyson v jednom z rozhovorů na moderátora, když byl tázán na to, co vede staré pány zpět do ringu. "Staří? Tohle je prostě nový věk, nový způsob myšlení v našich životech. Tohle je to, co chceme dělat. Někdy tě prostě bohové války vzkřísí a řeknou, že musíš udělat víc. Ale nedělal bych to, kdybych se na to nepřipravoval. Víš, boxuju s lidmi, abych viděl, jestli jsem vůbec schopný tohle ještě dělat. Takže to zvládnu."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Rafael Cordeiro (@kingsmma_hb),Lis 4, 2020 v 10:15 PST

Zápas s o 3 roky mladším Royem Jonesem Juniorem byl původně naplánován už na září, organizátoři ale nakonec událost přesunuli na 28. listopadu. Jones naposledy zápasil na začátku roku 2018 a zářijový termín bral jako svoji výhodu. Ačkoliv se má jednat o exhibiční zápas, oba boxeři dávají jasně najevo, že se nebudou dvakrát šetřit. "Mike Tyson neumí bojovat exhibičně!" prohlásil například Jones v podcastu UFC komentátora Joe Rogana.

Železný Mike si do zápasu věří a pomalu začíná pokukovat po dalších výzvách. Dokonce nevylučuje ani porovnání sil s mladšími šampiony. "Bylo by to novátorské, kdybych nyní porovnal své schopnosti s nejlepšími těžkými vahami na světě. Zůstal by nad tím rozum stát."

Mnohem reálněji však vypadá například završení trilogie s 58letým Evanderem Holyfieldem, který se rovněž začal připravovat na comeback a Tysona v minulosti dvakrát porazil. Ten se na svém Instagramu dokonce fanoušků zeptal, zda by měli o tuhle bitvu zájem. Ohlas byl samozřejmě velký. O souboj s legendou má zájem také bývalý hokejista Georges Laraque. Možností je tedy spousta a vše záleží na tom, v jaké formě se Mike po letech ukáže.

Zdroje:  YouTube - Joe Rogan Experience , NFL on Westwood One Sports

Nejnovější články