Taktika Blachowicze proti Adesanyovi je jasná, chce využít legendární polskou sílu

Taktika Blachowicze proti Adesanyovi je jasná, chce využít legendární polskou sílu Jan Blachowicz vs. Dominick Reyes | zdroj: Getty Images

Polský šampion polotěžké váhy UFC Jan Blachowicz věří, že ve víkendovém super zápase proti neporaženému Adesanyovi bude výhoda na jeho straně.

Od obřího turnaje UFC 259 a jeho vrcholu, kterým bude hlavní zápas mezi šampionem polotěžké váhy Janem Blachowiczem a jeho vyzyvatelem, kterým je držitel titulu ve střední divizi Israel Adesanya, nás dělí už jen necelé dva dny.

Blachowicz neměl začátky v UFC zrovna jednoduché a nějaký čas mu trvalo, než přišel na to, jak si udržet vítěznou formu. To se mu ale nakonec podařilo a od té doby z devíti zápasů prohrál jeden jediný. Na ten si určitě vzpomíná většina českých fanoušků, protože se jednalo o hlavní duel UFC turnaje v Praze, kde polský bojovník podlehl po TKO ve třetím kole Thiagu Santosovi.

Jak už dnes všichni víme, tato porážka ho nakonec pouze zpomalila a Blachowicz nakonec i díky tomu, že někdejší šampion Jon Jones odešel do těžké váhy, dokráčel až k titulovému zápasu. Do toho sice proti Dominicku Reyesovi nastupoval jako jasný outsider, ale nakonec svému soupeři přichystal technickým KO ve druhém kole druhou porážku kariéry a sám pozvedl nad hlavu vytoužený šampionský pás.

Nyní ho po půl roce čeká první obhajoba a velice těžký test s dosud neporaženým Adesanyou, který opanoval střední divizi a vyhlásil útok na polotěžkou a těžkou váhu. Zda dokáže tato novozélandská hvězda uspět i mezi většími chlapy je velká neznámá. Odpověď nezná ani Blachowicz, který si ale myslí, že to bude mít jeho nadcházející soupeř o dost těžší.

„Předtím než bojoval s Paulem Costou, což byla karta, na které jsem byl i já, jsem ho viděl jenom párkrát, takže nevím,“ řekl Blachowicz v rozhovoru pro server MMA Fighting„Uvidíme během fightu a po něm. Pak mi můžete zavolat. Ale určitě bude cítit něco jiného než dříve. V polotěžké váze je totiž vše jinak. Je tu jiná síla i rychlost.“

„I když trénujete jako Adesanya s kluky z polotěžké a těžké váhy, tak je to pořád jenom sparing. Samotný boj má svá vlastní pravidla a ty on pocítí. To je dobře pro mě, protože polotěžká váha je moje kategorie. Dělám jí celý svůj život. Proto to bude lepší pro mě.“

Podle Blachowicze zažije sebevědomý Adesanya o víkendu velice nepříjemné prozření. Svého soupeře rozhodně nechce šetřit a má v plánu ho hned od začátku zápasu zasypat svými tvrdými údery, kterými už ukončil nejednoho protivníka.

„Mám legendární polskou sílu a až ji Adesanya ucítí, tak to bude cítit doopravdy. Po prvním kopnutí nebo po prvním úderu už bude vědět o čem mluvím, když zmiňuji legendární polskou sílu. Pokud budu mít šanci sundat ho, tak to udělám.“

Zda tato taktika zabere a donutí Adesanyu, aby poprvé v životě ochutnal porážku se dozvíme mezi 6. a 7. nedělní hodinou ranní, kdy bude začínat hlavní zápas. Celá hlavní karta má ohlášený start na 4. hodinu ráno středoevropského času.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články