Brazilská královna UFC Nunes zaútočí o víkendu na dvanáctou výhru v řadě. Ohrozí ji houževnatá Australanka?

Brazilská královna UFC Nunes zaútočí o víkendu na dvanáctou výhru v řadě. Ohrozí ji houževnatá Australanka? Amanda Nunes předvedla proti Felicii Spencer naprosto dominantní výkon | zdroj: Getty Images

Rozjetou brazilskou lvici Amandu Nunes zkusí na turnaji UFC 259 zastavit Megan Anderson.

Od obřího turnaje UFC 259, na němž se odehrají hned tři titulové zápasy a který je naplánovaný na tento víkend, nás dělí už jenom pár dnů. I proto se opět zaměříme podrobněji na to, co nás vlastně čeká. V tomto článku se podíváme pod pokličku co-main fightu v ženské pérové váze, který obstará šampionka Amanda Nunes a její vyzyvatelka Megan Anderson.

32letá Nunes je považována za jednu z nejlepších bojovnic v historii celého MMA. Důvody k tomu jsou zcela jasné. Brazilka od roku 2014 neprohrála jediný zápas a nyní drží šňůru neuvěřitelných jedenácti vítězství v řadě. I díky tomu je jedinou zástupkyní něžného pohlaví v historii UFC, jenž dokázala získat šampionské pásy ve dvou váhových kategoriích (bantamová a pérová).

Její styl nemá prakticky žádné slabiny. Nunes má dokonalý grappling i wrestling, ale umí to rozjet neskutečným způsobem také v postoji, kde disponuje skvělou obranou a velice tvrdými údery. V kleci za posledních šest let dokázala porazit snad všechna velká jména, která se v jejích divizích vyskytla. Podlehla ji Ronda Rousey, Valentina Shevchenko (ta dokonce dvakrát), Cris Cyborg, Holly Holm i Germaine de Randamie.

Nunes disponuje opravdu neskutečnou silou a i proto musí trénovat s muži. Ne všichni si na ní přitom troufnou. „Někteří bojovníci s ní opravdu nechtějí trénovat,“ prozradil pro MMA Fighting její trenér Conan Silveira. „Myslím, že pro to existuje jedno velice jasné vysvětlení: Amanda dává ránu jako chlap.“

Nyní ji otestuje 31letá australská bojovnice Anderson, která v UFC bojuje od roku 2018. Do největší organizace na světě nastupovala s osmi výhrami a pouhými dvěma porážkami. Kromě velice hezké statistiky si ji vedení soutěže všimlo také pro perfektní univerzálnost a obrovský zápal, se kterým nastupuje do každého zápasu.

Anderson jde do všeho opravdu po hlavě, hraje neskutečný vabank a není ji cizí žádná situace. Díky tomu jsou její fighty opravdu atraktivní a málokdy skončí na body. Proto také ale bohužel občas narazí, což se jí stalo s Holly Holm, které podlehla na body a nebo s Felicií Spencer, které musela odklepat rear-naked choke už v prvním kole. Další tři soupeřky už ale sama v úvodní části duelu porazila (dvakrát submise a jednou velice tvrdé KO) a tak nyní drží v žebříčku bantamové váhy druhé místo.

Před zápasem s Nunes si chce zachovat hlavně chladnout hlavu a nemít přehnaný respekt. „Amanda je jenom člověk, jako my ostatní,“ řekla Anderson pro Sydney News Today. „Ano, má neskutečnou dominantní sérii výher, ale to měla i Cyborg a Rousey a podívejte se, jak dopadly. Nedělám si z toho moc starostí. Koneckonců do zápasu jdete s lidmi, nikoliv se jmény.“

Potvrdí Amanda Nunes svojí nadvládu v pérové váze a získá dvanácté vítězství v řadě a nebo se staneme svědky prvotřídního a šokujícího překvapení v podobě výhry Megan Anderson? Na tuto otázku se dozvíme odpověď v neděli v noci. Hlavní karta turnaje začíná ve 4 hodiny ráno.

Zdroje:  MMA Fighting , Sydne News Today

Nejnovější články