Mackenzie Dern předvedla další lámání ruky a zvítězila nad manželkou šampionky Amandy Nunes

Mackenzie Dern předvedla další lámání ruky a zvítězila nad manželkou šampionky Amandy Nunes Mackenzie Dern - Nina Nunes | zdroj: Getty Images

Mackenzie Dern opět předvedla excelentní grappling a za perfektní armbar na Ninu Nunes si vysloužila bonus za výkon večera.

Americká bojovnice Mackenzie Dern je velice pravděpodobně nejlepší grapplerkou ve slámové divizi UFC a za své skvělé  submise si často odnáší prémie za výkon večera. Bývalá mistryně světa v brazilském jiu-jitsu obdržela padesát tisíc dolarů také za vítězný víkendový zápas na turnaji UFC Vegas 23, což bylo její třetí ocenění z posledních čtyř odbojovaných fightů.

Tentokráte proti ní nastoupila bojovnice, která v posledním zápase UFC nastupovala do klece se jménem Nina Ansaroff. Od jejího posledního duelu už však uběhly dva roky, Američanka mezitím porodila a nedávno si převzala také příjmení své slavné manželky, kterou není nikdo jiný než dvojnásobná šampionka UFC Amanda Nunes, jenž Ninu momentálně také trénuje a tento večer byla v jejím rohu.

Na obnovenou premiéru Niny Nunes bylo zvědavých poměrně dost fanoušků i expertů, protože je velice těžké se s takto dlouhou pauzou a následným návratem poprat. A ani jí se to moc nepovedlo. Dern od začátku ukazovala, že zlepšila i postoj a už od prvních vteřin se do svojí soupeřky pouštěla hodně tvrdými kombinacemi úderů a kopů.

V postoji však zápas dlouho nevydržel, protože Dern se po minutě a čtvrt rozhodla pro single leg takedown, který ji vyšel naprosto parádně. Na zemi se okamžitě pustila do agresivního grapplingu a šla své soupeřce po noze. Tomu se Nina Nunes s vypětím sil ještě ubránila, ale Dern se nevzdávala a údery na hlavu si ji postupně připravovala na další pokus.

Ten přišel záhy, když se Dern dokázala protivnici obtočit kolem ruky, kterou okamžitě začala vytáčet do nepřirozené pozice. Nunes se ještě snažila zatáhnou za záchranou brzdu a snažila se dostat nohy do výhodnější pozice, ale Dern byla naprosto nekompromisní. Ukázkový armbar už měla dotažený do konce a Nunes nezbylo nic jiného než odklepat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sportcast plus (@sportcastplus)

Mackenzie Dern tak předvedla naprosto dominantní výkon a ukázala, že na zemi je ve slámové divizi stále královnou. Díky vítězství navíc uhájila páté místo v žebříčku, takže by v příštím zápase díky čtyřem výhrám v řadě mohla teoreticky bojovat o post vyzyvatelky. To ale ještě trochu předbíháme. Jisté je teď to, že bonus padesát tisíc za výkon večera si odnesla naprosto zaslouženě.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články