USA vs. Rusko: Souboj Američana s tvrdými pěstmi proti ruskému wrestlerovi určí prozatímního šampiona těžké váhy Bellatoru

USA vs. Rusko: Souboj Američana s tvrdými pěstmi proti ruskému wrestlerovi určí prozatímního šampiona těžké váhy Bellatoru zdroj: Getty Images

O víkendu nás čeká souboj o prozatímního šampiona těžké váhy Bellatoru mezi Timothy Johnsonem a Valentinem Moldavskym. Podívat se na něj můžete v pohodlí obýváku přes Voyo.cz.

Bellator MMA přichází tento víkend s dalším turnajem, tentokrát s pořadovým číslem 261, ve kterém bude mimo jiné korunován také prozatímní šampion těžké váhy.

Dosavadní právoplatný šampion v těžké váze, Ryan Bader, si odskočil do polotěžké váhy, kde se účastní pyramidového turnaje a po vítězství nad Lyotem Machidou postoupil do semifinále. Svůj titul v těžké váze tak momentálně nemá čas obhajovat, ale Bellator nechce nechat těžkou divizi zahálet, a tak se o prozatímní šampionský titul utká Timothy Johnson a Valentin Moldavsky.

Johnson je 36letým zkušeným americkým bojovníkem, který má na kontě 21 zápasů, ze kterých jich dokázal 15 vyhrát a 12 jich ukončil před limitem. Bojoval také v UFC, kde se mu nevedlo úplně nejhůř a vyhrál tam 4 zápasy ze sedmi. Od roku 2018 je ale bojovníkem Bellatoru, kde sice hned první dva zápasy prohrál, ale pak si to vynahradil třemi výhrami v řadě. Nejdříve brutálně knockoutoval do té doby neporaženého Tyrella Fortuneho, poté údery ukončil i Matta Mitrioneho a naposledy oplatil porážku těsným vítězstvím na body Cheicku Kongovi.

Proti Johnsonovi se postaví ruský bojovník Valentin Moldavsky, který je mistrem světa i Evropy v combat sambu. MMA se věnuje od roku 2015 a ze svých dosavadních 11 zápasů prohrál pouze jednou. Trénuje se slavným Fedorem Emelianenkem a v Bellatoru se může pyšnit pěti výhrami v řadě. Na rozdíl od Johnsona ale nedokáže své zápasy často ukončovat a většina jeho utkání končí na body. Doménou Moldavskyho je především wrestling a grappling, který má Moldavsky prověřený dlouholetým tréninkem samba.

Také Johnson je solidní wrestler, který se stal dokonce dvakrát „All-American“ v rámci své univerzitní kariéry. Kromě toho má ale i pořádnou ránu a pokud se trefí, jeho soupeři to většinou neustojí. Na jeho výstavní KO, které od něj dostal Tyrell Fortune, se můžete podívat zde:

I přesto je favoritem tohoto zápasu podle bookmakerů o 7 let mladší Moldavsky, ale Johnson už několikrát dokázal zvrátit nepříznivé předpovědi na svou stranu a Moldavskyho čeká rozhodně velice těžký zápas.

Jak tento duel dopadne, se dozvíme tento víkend v neděli kolem 4. hodiny ráno. Celý turnaj Bellator 261 můžete sledovat na video portálu Voyo.cz, na kterém zápasy odstartují už v sobotu, ve 23:55.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články