Michal Martínek se upsal americké PFL a bude bojovat o milion dolarů!

Michal Martínek se upsal americké PFL a bude bojovat o milion dolarů! Michal Martínek v minulosti v Americe zabojoval o smlouvu s UFC. | zdroj: Profimedia

Nejlepší český fighter v těžké váze, Michal Martínek, bude bojovat v americké PFL. A bude o co bojovat.

I přes právě probíhající pandemii koronaviru je svět bojových umění stále vcelku aktivní a se skvělou novinkou tak mohl přijít šampion těžké váhy největší české organizace OKTAGON MMA, Michal "Blackbeard" Martínek. Tomu sice minulý rok nevyšla UFC, ale ve Spojených státech se přeci jen ukáže v rámci Professional Fighters League (PFL).

Organizace PFL, která je potomek WSOF (World Series of Fighting), sice nemá tak zvučné jméno jako UFC, ale čím dál více se ukazuje jako zdatný konkurent. Jde o velice prestižní organizaci, která láká bojovníky z celého světa, odměňuje je milionovými částkami a mimo jiné je považovaná za jednu z přestupních stanic právě do UFC. Mezi největší hvězdy organizace patří např. Rory MacDonald, Kayla Harrison či Lance Palmer.

Martínek, který je bývalým hokejistou, jako ultimátní bojovník předvádí velice zábavný a atraktivní útočný styl a eviduje zatím na profesionální scéně osm výher a jednu jedinou prohru, kterou utrpěl loni v létě v rámci show Dana White’s Contender Series. V listopadu si však spravil chuť když už v prvním kole těžce smetl Viktora Peštu, kterému zlomil čelist, a stal se tuzemským šampionem v těžké váze.

Ze zahraničí díky těmto výkonům dostal několik nabídek a jeho prst nakonec ukázal za velkou louži. Jedním z rozhodujících faktorů byla suma určená pro toho nejlepšího. „Motivace je to veliká, i když tam jsou velké poplatky, daně, ale i tak si jdu za svým.“ řekl Martínek pro server Sport.cz. „Hlavně mě těší, že se dočkám pořádných rvaček. Každý chce vyhrát takovou sumu a pojede bomby, a to já rád, tohle je pořádná motivace.“

A pořádných rvaček se Michal Martínek určitě dočká, protože PFL má podobný formát jako např. NHL a během sezóny sbírají bojovníci body za vítězství, aby se nakonec utkali v play-off. Následný vítěz sezóny si odveze milion dolarů, což je mnohdy více, než by si dokázali vydělat například v UFC a o takovou sumu se pořádná rvačka určitě strhne.

Kdy se "Blackbeard" poprvé ukáže pod hlavičkou nové organizace a kdo bude jeho prvním soupeřem zatím není jisté. Pořád mu ale běží smlouva s domácím Oktagonem a Martínek tedy pořád zůstává šampionem, s povinností obhájit pás. Oktagon se také vyjádřil, že dodrží slib vyzyvateli Martinovi Budayovi a ten bude o šampionský pás brzy bojovat. Jestli to bude proti Michalu Martínkovu nebo se Martin Buday utká s jiným borcem o prozatimní pás, si budeme muset ještě počkat.

Zdroje:  Sport.cz , tisková zpráva

Nejnovější články