Michal Martínek trénuje s bývalým boxerským šampionem Tysonem Furym

Michal Martínek trénuje s bývalým boxerským šampionem Tysonem Furym zdroj: Profimedia

Český šampion odletěl na zkušenou za neporaženým boxerem.

Šampion těžké váhy Oktagonu nedávno rozvířil vody na sociálních sítích, když dal vědět, že je v Las Vegas a že je vděčný za další šanci (viz náš článek). Spekulovalo se o tom, co ho čeká, jestli se ozvalo třeba UFC nebo jiná světová organizace MMA, nebo jestli náhodou nejede dělat sparring partnera boxerskému velikánovi Tysonu Furymu v jeho nadcházejícím odvetném zápase proti americkému bomberovi Deontayi Wilderovi. Ti, kteří tipovali poslední možnost, získávají zlatého bludišťáka.

Martínek přidal nedávno fotografii s Tysonem Furym, ke které napsal:

Po náročném dni chill u #thegypsyking “doma” tedy kde aktuálně do zápasu bydlí. #bronzebomber nemá šanci, syn Anglie má totiž ránu jako když potkáte lokomotivu.

Nejde si nevšimnout výškového rozdílu, který je o to víc udivující, když si uvědomíte, že Martínek není žádný drobeček a měří 188 centimetrů.

Michal Martínek v minulosti usiloval o vstupenku do UFC, ale ve vyřazovacích soubojích, kterým přihlížel UFC prezident Dana White, bohužel prohrál s Brazilcem Ferreirou na arm triangle a do UFC se tak zatím nepodíval. Ze svojí jediné porážky v kariéře se však rychle oklepal a v domácí organizaci Oktagon MMA v listopadu, při obhajobě svého titulu, zlomil čelist favorizovanému Viktoru Peštovi a titul obhájil. Martínek se netají tím, že by v UFC rád bojoval a možnost „spárovat“ s bývalým boxerským šampionem a jedním z nejlepších boxerů současnosti, je pro 29 letého českého šampiona skvělá příležitost, jak zlepšit svůj již tak dost dobrý boxing a dostat se blíže světové scéně.

Zápas mezi Furym a Wilderem se uskuteční 22. února a je jedním z nejočekávanějších boxerských duelů v tomto roce. Jejich minulá bitva skončila remízou, kdy měl většinu zápasu lehce navrch Fury, ale Wilder jej dokázal dvakrát srazit na zem. Jestli Fury zápas tentokrát vyhraje, je možné, že to bude zčásti zásluha taky Michala Martínka.  

Zdroje:  Instagram

Nejnovější články