Jako kočka s myší. Kayla Harrison porazila svoji soupeřku na TKO a neobdržela ani jeden úder

Jako kočka s myší. Kayla Harrison porazila svoji soupeřku na TKO a neobdržela ani jeden úder Kayla Harrison vs. Genah Fabian | zdroj: Profimedia

Neuvěřitelnou dominanci předvedla americká judistka Kayla Harrison, která svoji soupeřku Genah Fabian porazila na TKO a neinkasovala přitom ani jeden úder.

Souboj o postup do finále americké MMA ligy PFL svedly dnes v ženské lehké divizi americká judistka Kayla Harrison a novozélandská thaiboxerka Genah Fabian.

Harrison nastupovala do zápasu jako velká favoritka a není se co divit. Už teď dosáhla v bojových sportech nevídaných úspěchů. Dvakrát vyhrála olympijskou medaili v judu, v žádném ze svých deseti MMA zápasů nenašla přemožitelku a už před pandemií se stala šampionkou PFL.

Genah Fabian má oproti Harrison mnohem méně zkušeností, ale její thaiboxing je velice nebezpečný a když se tato novozélandská bojovnice trefí, dokáže knockoutovat kohokoliv.

Od počátku tak bylo jasné, že se jedná o klasický duel mezi velezkušenou grapplerkou a nebezpečnou strikerkou, a že bude záležet na tom, která bojovnice vnutí té druhé svůj bojový styl. To ostatně řekla sama Kayla Harrison ještě před zápasem: „Bude to o tom, kdo si dokáže prosadit svoji vůli. Věřím si ve všem. Nebojím se toho, pokud ten zápas bude probíhat v postoji, nemám obavy, pokud se mi nepodaří takedown. Věřím si všude, ale plánuju tam jít a prosadit si svoji vůli,“ naznačila Harrison svoji taktiku.

A svoji vůli si Harrison opravdu prosadila. Ihned obsadila střed oktagonu a začala utahovat smyčku kolem Fabian. Natlačila ji ke kleci a poté rychle zkrátila vzdálenost a šla rovnou do klinče. Fabian se nezmohla ani na jeden úder a v klinči už bylo jen otázkou času, kdy Harrison přenese zápas na zem. To se po chvíli také stalo a Kayla zalehla svoji soupeřku v side control, odkud se pak přesunula do mountu, kde začala maorské válečnici dávat jeden tvrdý úder za druhým. Fabian se z toho snažila dostat, ale ze špatné pozice se dostala do ještě horší, když americké judistce nabídla záda. Harrison ale nešla pro „milosrdné“ škrcení a místo toho nepřestávala mlátit Fabian do hlavy. Po chvíli marných pokusů o únik bylo jasné, že Fabian už se nedokáže efektivně bránit a rozhodčí tak zápas správně ukončil.

Kayla Harrison si připsala 11. vítězství v řadě, které navíc zvládla vyhrát naprosto dominantním způsobem. Své soupeřce nedovolila vůbec nic a v zápase neobdržela ani jeden úder, zatímco jí rozdala celkových 66 úderů.

V pozápasovém rozhovoru působila Harrison velice sebevědomě: "Všichni říkají 'Jak vyřešit tu hádanku jménem Kayla Harrison?' Spoiler alert, není tu žádná hádanka! Dostanu vás na vaše záda a tam vás zmlátím. Klidně o mě teď pochybujte, ale já vám ukážu, jak skvělá jsem!

Harrison tímto vítězstvím postoupila do finále, kde se 27. října utká nejen o šampionský pás PFL, ale také o pohádkovou odměnu jednoho milionu dolarů. Její soupeřkou bude Taylor Guardado, která dnes rovněž slavila vítězství nad Marioanou Morais.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články