V semifinále PFL se dvojnásobná olympijská vítězka v judu střetne s parťačkou Adesanyi, ve hře jsou miliony

V semifinále PFL se dvojnásobná olympijská vítězka v judu střetne s parťačkou Adesanyi, ve hře jsou miliony Kayla Harrison vs. Cindy Dandois | zdroj: Getty Images

Americká MMA liga PFL nám přináší další turnaj, ve kterém se střetnou dvě nebezpečné dámy. Zvítězí americká olympijská judistka nebo thaiboxerka?

Už dnes večer rozjede svůj další turnaj americká organizace PFL, na kterém budou probíhat souboje play off. V rámci turnaje PFL 8 tak jako hlavní zápas večera uvidíme semifinálový zápas ženské lehké divize (do 70,3 kg) ve kterém bude o finále bojovat ambiciózní Kayla Harrison, která by ráda i letos obhájila šampionský titul. Ve hře je hodně, vítězka celého turnaje totiž obdrží kromě šampionského pásu také 1 milion dolarů (více než 21 milionů korun).

V cestě Američance ale bude stát novozélandská thaiboxerka Genah Fabian. Ta trénuje v aucklandském City Kickboxing gymu spolu s takovými bojovníky jako je Israel Adesanya nebo Dan Hooker. Jejím trenérem je Eugene Bareman, který je shodou okolností také jejím bratrancem.

Fabian tíhla ke sportu už odmalička, dělala atletiku, závodila ve veslování, ale k bojovým sportům se dostala až před 10 lety. Tehdy se potřebovala rehabilitovat po těžké autonehodě a zajela si tak do Thajska, na tréninkový kemp Muaythai. A od té doby už u bojových sportů zůstala.

V kickboxu vybojovala 7 vítězství (z toho 4 KO) a 2 porážky a MMA si poprvé vítězně zkusila v roce 2015. Vrátila se k němu ale až o čtyři roky později a od té doby zápasí v PFL. Na svém kontě má 4 vítězství a jednu porážku, přičemž tři své soupeřky dokázala knockoutovat.

Oproti Harrison bude mít novozélandská bojovnice výškovou výhodu 10 centimetrů a určitě se bude snažit udržet zápas v postoji. Tam by měla mít navrch a mohla by pro neporaženou Američanku představovat nebezpečí.

Je však otázka, jestli se jí to povede, protože Kayla Harrison je neporažená z určitého důvodu. Jedná se totiž o dvojnásobnou zlatou medailistku z olympijských her v judu (2012 a 2016), která se dokázala skvěle adaptovat na MMA. Svým soupeřkám neúprosně vnucuje svůj bojový styl, kdy na ně vyvine velký tlak a vezme je do klinče, kde je jasným pánem právě ona. Pak už je jen otázka času, než zápas vezme na zem, kde rovněž exceluje a buďto své soupeřky upáčí nebo ukončí údery. Ze svých 10 výher soupeřky donutila čtyřikrát odplácat pomocí submise a čtyřikrát si zapsala ukončení na TKO. Jen dvakrát tak šly její zápasy před bodové rozhodčí a Harrison si věří, že k ukončení z její strany dojde i tentokrát proti Novozélanďance.

„Vypadá dobře, je vysoká postojářka, která bojuje v opačném gardu, já jsem malá grapplerka, která bojuje v opačném gardu,“ zhodnotila svou soupeřku Harrison. Bude to o tom, kdo si dokáže prosadit svoji vůli. Věřím si ve všem. Nebojím se toho, pokud ten zápas bude probíhat v postoji, nemám obavy, pokud se mi nepodaří takedown. Věřím si všude, ale plánuju tam jít a prosadit si svoji vůli,“ naznačila Harrison svoji taktiku.

I přestože je Genah Fabian se svou výškou 183 centimetrů jednou z největších soupeřek, se kterou Harrison bojovala, sama říká, že na velikosti nezáleží: „Je to úplně jedno. Ani Izzy (Adesanya) by nedokázal zastavit moje takedowny. Nezáleží na tom. Je mi jedno, jak velká je. Velké stromy padají tvrdě,“ řekla nebojácně olympijská vítězka.

Turnaj PFL 8 začíná už dnes ve čtvrtek od 23:30 a hlavní zápas večera tak přijde na řadu pravděpodobně kolem třetí hodiny ráno.

Zdroje:  mmajunkie.com , pfl.com

Nejnovější články