Novozélanďan Dan Hooker doplní kartu nabitého turnaje UFC 266, soupeře si našel přes inzerát

Novozélanďan Dan Hooker doplní kartu nabitého turnaje UFC 266, soupeře si našel přes inzerát zdroj: Profimedia

Dana Hookera čeká na konci září souboj s talentovaným Afgháncem Nasratem Haqparastem, který se mu ozval na inzerát. Pobijí se na nabitém turnaji UFC 266.

Turnaj UFC 266, který je naplánovaný na konec září do amerického Las Vegas, se neustále rozrůstá a startovní listina vypadá už v tuto chvíli skvěle. Podle několika zdrojů serveru BJPenn.com ale organizace v následujících dnech oficiálně ohlásí přidání dalšího zajímavého zápasu ve kterém by se měl tréninkový parťák Israele Adesanyi Dan "Hangman" Hooker střetnout s Nasratem Haqparastem.

Hooker nebojoval od ledna letošního roku, kdy vyfasoval tvrdé KO od Michaela Chandlera. V poslední době byl ale na sociálních sítích hodně aktivní a snažil se sehnat soupeře. Před pár dny na Twitteru sdílel úryvek video-rozhovoru. "Sháním soupeře, UFC aktuálně někoho hledá," říká v něm. "Září, říjen, beru absolutně kohokoliv, ať je nebo není v žebříčku. Nemůže mi to být víc jedno. Budu zápasit a už mě nebaví čekat." Na inzerát odpověděl Nasrat Haqparast

Afghánec narozený v Německu zatím v UFC odbojoval 7 zápasů, z nichž pětkrát odcházel jako vítěz. Prezentoval se především parádním postojem a tvrdými údery. Jeho jméno se ale ještě nenachází ani v nejlepší patnáctce a #8 Hooker pro něj bude představovat největší zkoušku v dosavadní kariéře. Ve 25 letech má ale solidně našlápnuto a vítězství nad zkušeným Novozélanďanem by ho katapultovalo do vybrané společnosti na vrcholu lehké váhy. 

Pro Hookera bude nadcházející duel znamenat především možnost zastavit propad v žebříčku lehké váhy, který způsobily jeho poslední dvě porážky. "Hangman" nejprve podlehl po parádní pětikolové řežbě Dustinu Poirierovi a následně nestačil ani na bývalého šampiona Bellatoru Michaela Chandlera, jenž mu uštědřil TKO v prvním kole a vítězstvím si tak zajistil účast v titulovém zápase. Nyní se tedy tento skvělý univerzál s velice dobrým strikingem nachází na osmé příčce nabité lehké váhy.

Jak už bylo avizováno na začátku článku – turnaj UFC 266 je akcí, na kterou se musí těšit každý fanoušek MMA. Kromě Hookera s Haqparastem nás na něm totiž čekají hned dva titulové zápasy. Ty obstará šampion pérové váhy Alexander Volkanovski, jenž se střetně s Brianem Ortegou, a držitelka nejcennější trofeje ženské muší divize Valentina Shevchenko, kterou čeká test v podobě znovuzrozené Lauren Murphy. Po dlouhé době se vrací také svéráz Nick Diaz, který si dá odvetu s tvrďákem Robbiem Lawlerem.

S výčtem toho zajímavého však nejsme u konce. Těšit se můžeme také na souboj o nejlepší pětku těžké váhy mezi Curtisem Blaydesem a Jairzinhem Rozenstruikem, střet bývalé šampionky slámové váhy Jessicy Andrade se zkušenou Cynthií Calvillo nebo zápas o potencionální přiblížení se k pozici vyzyvatele bantamové třídy v němž budou figurovat Marlon Moraes a Merab Dvalishvili. Noc z 25. na 26. září by tak rozhodně neměla chybět ve vašem kalendáři.

Zdroje:  BJPenn.com , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články