Chandler předvedl neskutečný debut. Na sestřelení Hookera mu stačilo 210 vteřin a poté se pustil do McGregora, Poiriera i Khabiba

Chandler předvedl neskutečný debut. Na sestřelení Hookera mu stačilo 210 vteřin a poté se pustil do McGregora, Poiriera i Khabiba Dan Hooker - Michael Chandler | zdroj: Profimedia

Ex-šampion Bellatoru Michael Chandler otřásl lehkou váhou UFC v základech. Danu Hookerovi nedal žádnou šanci a okamžitě si řekl o titulový zápas.

Lehká váha a co-main fight. Dan Hooker v posledních dvou zápasech (s Paulem Felderem a Dustinem Poirierem) rozpoutal neskutečný pětikolový uragán. Výsledek měl sice poloviční, protože vyválčil pouze jednu výhru, ale za srdnatý a bezhlavý výkon si získal plno fanoušků po celém světě. I proto dostal na dnešní večer zápas, který by ho v případě výhry mohl hodně přiblížit k titulovým soubojům.

Proti němu se postavil ke svému debutu v UFC Michael Chandler, který už si zvládl třikrát podmanit Bellator. Poslední dva soupeři mu navíc nedokázali vzdorovat ani tři minuty. V největší organizaci na světě měl ale ze začátku poměrně velké potíže s vyjednáváním, protože ho absolutní špička váhové divize odmítala. Nakonec se ale domluvil a pokud by zvítězil, už by ho ti nejlepší těžko odmítali.

Chandler na úvod zabral prostředek klece a spíše monitoroval kroužícího soupeře, který mu na nohu poslal několik nepříjemných low kicků. Postupem času se ale sám osmělil a několikrát Hookera vyhnal až k pletivu. A při jednom z výpadů začal také úřadovat. Hooker zacouval a v tu chvíli Chandler poslal pravou na spodek, kterou okamžitě následovala brutálně tvrdá levá přímo na bradu. Hooker se prakticky okamžitě zřítil k zemi, kde už ho Chandler začal bušit hlava nehlava. Rozhodčí ani moc dlouho nečekal a po necelých třech minutách zápas ukončil.

"Jsem šťastný, že jsem tu, protože to byla opravdu dlouhá cesta," řekl Chandler ve vítězném emotivním rozhovoru. "Doufám, že brzy dostanu titulový zápas. Tohle je nejlepší moment mojí dosavadní kariéry. Conore McGregore. Překvápko. V lehké divizi je nový král."

"Dustine Poiriere, tvůj čas nadešel. Khabibe, pokud nás někdy budeš chtít poctít svojí přítomností v oktagonu a budeš pokračovat v honbě za třicátým vítězstvím, tak zkus porazit mě, jestli to dokážeš."

Vítěz: Michael Chandler - TKO - 1. kolo (2:30)

 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články