Souboj agresivních bijců Hookera s Chandlerem na turnaji UFC 257 je žhavým kanditátem na zápas večera

Souboj agresivních bijců Hookera s Chandlerem na turnaji UFC 257 je žhavým kanditátem na zápas večera zdroj: Profimedia

Novozélandský "Popravčí" Hooker vidí v ex-šampionovi Bellatoru Chandlerovi vstupenku do titulových bojů.

Fanoušci bojových umění nejen na Novém Zélandu budou v noci ze soboty na neděli na nohách. Do co-main zápasu hlavní karty totiž proti ex-šampionovi Bellatoru a debutantovi v UFC Michaelu Chandlerovi naskočí Dan Hooker přezdívaný „Hangman“ neboli „Popravčí.“

Tuto přezdívku si Hooker vysloužil za svůj nekompromisní a agresivní styl. Své soupeře totiž nemilosrdně popravuje a to jak v postoji, tak na zemi. To o něm vypovídají také jeho statistiky, protože momentálně drží dvacet vítězství a pouze třikrát museli o jeho výhře rozhodovat bodoví rozhodčí.

Hooker sice platí za obstojného univerzála, ale jeho hlavní devízou jsou tvrdé údery, kterými dokáže vyvolat šílenou bitku. To předvedl také v dnes už památných pětikolových přestřelkách. V té první svedl neskutečný souboj s Paulem Felderem, jemuž nasázel 122 signifikantních úderů, díky čemuž urval těsné vítězství na body.

A i když to vypadalo, že tento duel nemůže nic překonat, nastoupil Hooker loni v létě do zápasu s Dustinem Poirierem, kde oba borci rozpoutali pravý uragán. O Novozélanďanově těsné prohře rozhodla nakonec o trochu horší fyzička. V pátém kole už byl viditelně unavený, často inkasoval, a nakonec na body prohrál. I tak se jednalo o jeden z nejhezčích fightů loňské sezóny, na který se dlouho nezapomene.

Dan Hooker vs. Dustin Poirier Dan Hooker trefuje Dustina Poiriera | zdroj: Profimedia

Nyní čeká na Hookera další ostrý test. Chandler je totiž podobného charakteru a v Bellatoru si třikrát podmanil lehkou váhu. Prezentoval se vždy především svojí všestranností, okořeněnou elitním wrestlingem a žádný z jeho soupeřů si proti němu nemůže být ničím jistý. Poslední dva bojovníky, se kterými se střetl, knokautoval a ani jeden z nich mu nevydržel vzdorovat déle jak tři minuty.

Hooker si je Chandlerových kvalit moc dobře vědomý a vůbec neřeší to, že ho odmítla většina bojovníků z absolutní špičky. On sám v něm totiž vidí možnou vstupenku do titulového zápasu. „UFC ho dalo jako náhradníka pro duel Gaethje vs. Khabib, což dokazuje to, jak moc mu věří“ řekl nedávno Hooker pro SCMP. „Je zvyklý čelit tlaku a nepříjemným situacím. Takže když ho porazím, zajistí mi to účast v bojích o titul.“

To, že Chandler umí rozjet podobnou krvavou bitku, si Hooker pochvaluje a vítá. Na Chandlera si ale i tak věří: „Můj přípravný kemp byl skvělý. S tím, jak dobře se teď cítím, jsem opravdu spokojený. Taktiku mám v hlavě dokonale připravenou. Nemusel jsem se učit mnoho nových věcí na to, abych ho zvládnul, protože jsme si stylově opravdu blízcí.“

Podle všeho to tak vypadá, že se můžeme těšit na další velkou přestřelku bez přehnaného taktizování. Souboj Hookera s Chandlerem, stejně i jako zbytek nabité karty UFC 257 startuje už v neděli v brzkých ranních hodinách. Oba borci by měli nastoupit k svému zápasu mezi 5 - 6 hodinou ranní. Celý turnaj můžete sledovat na kanálu Premiere Sport na O2 TV.


Zdroje:  SCMP , tisková zpráva

Nejnovější články