Video: Podívejte se, jak Dustin Poirier porazil v epickém zápase Dana Hookera

Video: Podívejte se, jak Dustin Poirier porazil v epickém zápase Dana Hookera zdroj: Profimedia

Tahle bitva se zapsala do historie jako jeden z nejlepších zápasů roku 2020.

Už jen necelé 2 týdny zbývají do turnaje UFC 257 a do velkého zápasu mezi Dustinem Poirierem a Conorem McGregorem. V tomto zápase nepůjde jen o odvetu, ale také nám výsledek ukáže s největší pravděpodobností budoucího vyzyvatele o titul lehké váhy, a tak v tomto případě půjde o víc, než jen o Poirierovu pomstu.

Poté, co jej McGregor před téměř 7 lety porazil, změnil Dustin váhovou kategorii i tréninkový režim a dal se na spanilou jízdu napříč lehkou divizí. Tam bojoval a vyhrával s těmi nejlepšími a dokonce získal i pás prozatímního šampiona. Ten sice následně ztratil v titulovém zápase s Khabibem Nurmagomedovem, ale v červnu loňského roku si spravil chuť a vrátil se do sedla vítězným zápasem nad nebezpečným novozélandským ranařem Danem Hookerem.

Tento velice vyrovnaný zápas, který byl jedním ze tří nejlepších zápasů loňského roku, ukázal všechny Dustinovi přednosti, stejně jako i jeho slabiny, na kterých by měl zapracovat, pakliže chce proti McGregorovi vyhrát.

Dustin je komplexní bojovník, který ale nejraději používá svůj výborný box, kterým demoluje své soupeře. Na rozdíl od McGregora ale není Dustin žádný sniper, který by své soupeře knockoutoval jedním úderem. Dustin spoléhá na skvělou fyzickou kondici a množství svých úderů, kterým nakonec své soupeře utahá. A přesně to jde vidět v zápase s Danem Hookerem, kdy v posledním kole už měl Poirier výrazně navrch a Hooker nestíhal jeho tempu, které nepolevovalo.

Dalšími přednostmi Dustinova stylu jsou jeho lowkicky a calfkicky, kterými dokáže své soupeře zpomalit a následně je rozebrat svými údery. Je to taktika, která by na McGregora rozhodně mohla platit. Když se mu totiž podaří McGregora zpomalit, může se dostat na blízkou vzdálenost, kde je ve svém živlu a sází na své soupeře jeden úder za druhým. Jeho grappling je také na skvělé úrovni, ale většinou jej využívá jen když musí. Málokdy takedown iniciuje sám, ale dokáže své soupeře na zemi ukončit.

Naopak velkou Dustinovou slabinou, jsou jeho pomalé začátky. To také předvedl v zápase s Hookerem, když prohrál první kolo, ve kterém se nemohl dostat do tempa. Naopak první kola jsou McGregorova doména, který pochopil, že není placen od hodiny, ale za výhru a 16 z jeho 22 vítězství se odehrálo v prvním kole. Dustin by tak se svými pomalými rozjezdy měl něco udělat, jinak by na to mohl doplatit

Největší předností, ale zároveň i Dustinovou slabinou je jeho houževnatost a odolnost. Je schopen dostat tvrdé údery a přesto jít dál a vrátit to svému soupeřovi. To fungovalo na Hookera, který je podobného ražení, ale proti McGregorovi, který má tzv. „dotek smrti“ a svými silnými údery je tak přesný, že dokáže knockoutovat jedinou ranou, by se tato taktika mohla vymstít.

Dustin Poirier je sice v zápase proti McGregorovi outsiderem, ale pokud si pohlídá první kolo a nebezpečnou McGregorovu levačku, je možné, že bude s postupem času schopný svým ďábelským tempem dostat McGregora do úzkých. Jak to nakonec dopadne se dozvíme už 24. ledna od 4 hodin ráno.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články