Kandidát na zápas roku? Dustin Poirier porazil Dana Hookera ve vyrovnané a nezapomenutelné bitvě

Kandidát na zápas roku? Dustin Poirier porazil Dana Hookera ve vyrovnané a nezapomenutelné bitvě Dustin Poirier zasahuje Dana Hookera | zdroj: Profimedia

Že zápas mezi těmito borci nebude nudný bylo od začátku jasné. Že však oba borci předvedou něco takového, předčilo všechna očekávání.

V hlavním zápase turnaje UFC Fight Night: Poirier vs. Hooker proti sobě stanuli novozélandský bojovník Dan „The Hangman“ Hooker, a americký Dustin „The Diamond“ Poirier.

Dan Hooker je v současnosti na páté příčce žebříčku lehké váhy a chtěl se stát budoucím vyzyvatelem. Jeho soupeř Dustin Poirier už v minulosti pocítil, jaké to je nosit šampionský pás, když před rokem totiž ve skvělém souboji vyhrál prozatímní titul nad Maxem Hollowayem. O pár měsíců později se utkal s Khabibem Nurmagomedovem, který jej ale ve třetím kole uškrtil.

Dustin by však chtěl znovu šanci na titul a v cestě mu stál Dan Hooker, který byl odhodlaný vzít vítězství na svoji stranu.

Dan Hooker byl hned ze začátku zápasu aktivnější a tlačil Poiriera před sebou. Hooker má velice široký repertoár technik a v zápase to ukázal. Především jeho calfkicky měly u Dustina úspěch a bylo vidět, že mu tyto kopy nechutnají. Skoro to vypadalo, že Dustin nemůže najít ten správný rytmus a nemůže najít recept na dlouhý dosah Dana Hookera. Ke konci kola se už ale začínal „Diamant“ chytat a dal Danovi skvělý pravý hák, kterým mu dal najevo, že to tak lehké mít nebude. Borci se chytili do klinče, kde začaly lítat lokty, kolena a háky a bylo jasné, že na zápas večera je zaděláno.

Ve druhém kole už byl Dustin aktivnější a na Danovy útoky nacházel odpověď. Jeho údery byly o něco tvrdší než ty Hookerovy a několika ranami jím dokázal otřást. Dustin si tak pomalu začínal získávat Hookerův respekt. Jenže ne nadlouho. V závěru kola se strhla šílená přestřelka, kdy oběma borcům začaly být inkasované rány úplně lhostejné ale hlavně chtěli trefit. A taky trefovali. Zejména Hooker dostal Poiriera do problémů a ten byl určitě rád, že jej vysvobodil konec kola.

Ve třetím kole Hooker začal Poiriera ihned pronásledovat, ten jej ale poměrně dobře kontroval. Dan se pokusil vzít Dustina na zem a ten se nechal hodit a zároveň mu nasadil guillotinu, která vypadala hodně těsně. Dan se z toho ale dostal a snažil se Dustina potrestat údery. Ale i Poirier mu dal ze země několik krátkých a tvrdých loktů. Za nějakou dobu se Dustin dokázal zvednout a hned Dana potrestal několika tvrdými háky.

Čtvrté kolo bylo ve znamení grapplingu. Hooker vzal Poiriera na zem, ten se dokázal zvednout a vzal na zem na oplátku Hookera, kde mu dokázal dát několik tvrdých ran. Pak se pokusil o armbar a málem ji dostal, ale Hooker se z ní dokázal vykroutit a tak Poirier přešel na pokus o omoplatu. I z té se však Hooker dokázal vymanit a poté oplatil svému soupeři pár úderů na zemi.

V pátém kole už byl Dan Hooker viditelně unavený a byl to naopak Dustin Poirier, který převzal otěže a pronásledoval Hookera a trefoval jej svými přesnými jaby. Dokonce jej vzal i na zem, kde mu dával rány a zůstal tam až do konce kola.

Zápas to byl dost těsný, kdy první kolo bylo jasně Danovo a páté kolo jasně Dustinovo. Nakonec se z jednomyslného vítězství na body radoval Dustin Poirier, který si připsal důležitou výhru nad těžkým soupeřem. Ale ani zklamaný Dan Hooker se nemusí za nic stydět. Oba borci předvedli opravdu neskutečnou bitvu, za kterou získali bonus za zápas večera, a která bude bezpochyby jedním ze žhavých kandidátů na zápas roku.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články