Neuvěřitelný výkon a srdce bojovníka předvedl Julian Erosa v zápase se Seanem „Sniperem“ Woodsonem

Neuvěřitelný výkon a srdce bojovníka předvedl Julian Erosa v zápase se Seanem „Sniperem“ Woodsonem zdroj: Profimedia

Julian Erosa ukázal své bojovné srdce a ve třetím kole uškrtil Seana Woodsona.

Julian Erosa se o šanci bojovat se Seanem Woodsonem dozvěděl teprve v úterý a ukázal, že je opravdový bojovník, když neváhal a zápas vzal i bez pořádné přípravy. Souboj se odehrál v domluvené váze 150 lb a málokdo dával Erosovi velké šance.

Jeho soupeřem byl totiž Sean „The Sniper“ Woodson, který nejen že byl v MMA neporažený, ale navíc má na kontě spoustu zápasů v amatérském boxu a nebyl daleko od toho, aby se stal profesionálním boxerem. Woodson má neskutečný dosah a svými dlouhými pažemi a skvělým boxingem dokáže svým soupeřům pořádně znepříjemnit jejich společný čas strávený v oktagonu. Jeho nevýhoda je, že jeho údery postrádají dostatečnou tvrdost a ze svých sedmi zápasů vyhrál na KO jen 2 z nich.

Julian „Juicy J“ Erosa je zkušeným borcem se 31 zápasy na kontě a ze svých 23 výher dokázal ukončit 20 zápasů před limitem. Do UFC se dostal před dvěma lety, ale moc se mu nedařilo, když prohrál všechny dosavadní 3 zápasy. Erosa tak věděl, že tento zápas prostě musí vyhrát.

Zápas začal zostra, Woodson ihned ukázal své silné zbraně, když Erosu trefil neuvěřitelně rychlou kombinací jabem a zadním direktem. Tímto Erosu očividně zaskočil, ale ne nadlouho. Erosa začal Woodsona tlačit i za cenu toho, že od něj dostával jeho rychlé direkty, kterým ale většinou chyběla tvrdost. Erosa dokázal několikrát zápas dostal do klinče, kde Woodsonův dosah neměl žádný efekt a rozdal mu tam několik tvrdých úderů. I přesto první kolo určitě vyhrál Woodson.

Ve druhém kole zápas pokračoval podobně, Woodson dělal čest své přezdívce „Sniper“, když Erosu neustále z dálky ostřeloval svými až neuvěřitelně rychlými direkty. Erosa se očividně smířil, že pokud se chce k Woodsonovi dostat, bude jich muset pár „sežrat“. Jeho taktika měla celkem úspěch a Erosa dostával Woodsona pod tlak více než v prvním kole. Druhé kolo tak bylo vyrovnanější, ale více úderů pravděpodobně zasadil Woodson.

Ve třetím kole Erosa opět přitvrdil a Woodson byl naopak unavenější. Jenže Erosa si při pronásledování nedal pozor a Woodson jej trefil jedním ze svých úderů na bradu a poslal na zem. Snažil se jej dobít, ale Erosa se hned postavil a okamžitě pokračoval v ofenzívě. Za okamžik vzal Woodsona sám na zem a když se Woodson snažil postavit, zamkl mu D’arce choke. Strhl jej opět na zem a na bok, kde mu nedal šanci a Woodson byl nucen zápas odplácat.

Krásný souboj ukázal boxerský um Seana Woodsona, který ale na bojovné srdce Juliana Erosy a jeho D’arce choke tentokrát nestačil.  

Zdroje:  UFC

Nejnovější články