Souboj tvrdosti s chytrostí, přesně to nabídne zápas Mike Perry versus Mickey Gall

Souboj tvrdosti s chytrostí, přesně to nabídne zápas Mike Perry versus Mickey Gall Zdroj: MMA Fighting | zdroj: Profimedia

V hlavním předzápase víkendového UFC se proti rozenému knockoutérovi Perrymu postaví vychytralý zemař Gall.

Mike "Platinum" Perry (13-6) patří mezi ty, co se pro bojování narodili a nejde pro ránu daleko ani v civilním životě. V zápasech je jeho strategie prostá - dát KO. To se mu celkem daří, protože 11 ze svých 13 výher získal před limitem. 

Problém s tímhle bouřlivákem je v tom, že odmítá spolupracovat s renomovanými trenéry nebo týmy a dokonce se pyšní tím, že teď bude mít během zápasu v rohu svou novou přítelkyni. Možná i kvůli tomu se mu v poslední době moc nedaří a dokázal vyhrát pouze 2 z posledních 7 zápasů. Bojování má však v krvi a dá se říct, že je to takový neopracovaný diamant, který by se mohl pod správným vedením vybrousit a zářit. Nedá se však očekávat, že by právě souboj s Gallem byl ten, v němž uvidíme Perryho přijít s něčím novým.

Zároveň by také neměl riskovat a zkoušet proti černému pásu v BJJ něco vymýšlet na zemi. To se mu vymstilo už v souboji s Donaldem Cerronem, který skončil v dosti neobvyklé submisi.

cerrone perry Cerrone vs Perry submission | zdroj: Profimedia

Mickey Gall se dostal do UFC velmi rychle, odbojoval tam už svůj druhý profesionální zápas. Když v Americe velmi populární wrestler C.M.Punk oznámil, že chce bojovat v UFC, Gall ho vychytrale vyzval a bez problémů porazil. Podobně pak získal také skalp další hvězdičky - Sage Northcutta. Zatím se ale ukazuje, že na výše postavené bojovníky Gall moc nestačí. Mike Perry pro něj bude ale bezesporu nejtěžším soupeřem v dosavadní krátké kariéře. Strategie bude jasná, dostat soupeře na zem a tam ho utáhnout na nějakou submisi.

Vzít Perryho na zem nebude však nic lehkého, protože tenhle chlápek umí pokusy o takedowny soupeřům pořádně znepříjemnit. V postoji by mu ale Gall neměl vůbec stačit, takže jejich souboj bude pravděpodobně hlavně o tom, jestli boj půjde na zem nebo ne. Pro Galla je to zkrátka buď a nebo. Pokud vyhraje, je to pro něj vstupenka k zajímavějším jménům, ale stejně tak mu reálně hrozí, že padne před limitem a rozšíří Perryho sbírku výstavních knockoutů.

Nejnovější články