Rodriguez knockoutovala favorizovanou Ribas. Kvůli nedorozumění s rozhodčím jí musela ukončit nadvakrát

Rodriguez knockoutovala favorizovanou Ribas. Kvůli nedorozumění s rozhodčím jí musela ukončit nadvakrát Marina Rodriguez posílá Amandu Ribas na zem tvrdým zadním direktem. | zdroj: Profimedia

Po prohraném prvním kole se Marina Rodriguez dokázala sebrat a svojí soupeřku ukončila. Musela to ale udělat nadvakrát.

Energická brazilska bojovnice Amanda Ribas měla za sebou skvělou jízdu napříč slámovou váhou. Za celou kariéru vyhrála 10 zápasů a prohrála jen jednou, před 5 lety. Naposledy ukázala Paige Van Zant, že MMA se neustále vyvíjí a donutila ji odklepat v prvním kole na armbar.

Proti ní se postavila brazilská krajanka Marina Rodriguez. Ta má stejně jako Amanda jen jednu prohru v kariéře, kterou jí v posledním zápase uštědřila na split decision Carla Esparza. V UFC se jí ale nedaří tolik jako Ribas, protože kromě své poslední porážky sice dvakrát vyhrála, ale také dvakrát remízovala.

Obě jsou velice komplexní bojovnice, ale zatímco Amanda Ribas má černý pás v BJJ, Marina Rodriguez má fialový. Také proto vstoupila Amanda do zápasu jako favoritka.

Ribas začala pronásledovat Marinu, která se jí snažila kontrovat z ústupu, ale po minutě a půl jí Amanda zachytila do bodylocku a hodila jí na zem. Tam Amandě chvíli trvalo než si ustálila pozici v guardu a pokusila se o „double nelsona“ z guardu, při kterém tlačila Marininu hlavu na její vlastní hruď. To se jí ale nepovedlo, a tak se snažila zasahovat svoji soupeřku údery. Pár jich sice trefila, ale většinu si Marina dokázala pohlídat a Amanda jí tak neudělal žádnou větší škodu. Nepochybně však Amanda první kolo vyhrála.

Ve druhém kole už se Marina snažila být aktivnější a sama začala na Amandu útočit. A to se jí vyplatilo. Zatímco Amanda se snažila o tlak, Marina jí trefila tvrdým zadním direktem přímo na bradu. Amandě se podlomila kolena a šla na zem. Marina toho hned chtěla využít a začala jí na zemi sázet jeden úder za druhým. Amanda byla v podstatě mimo hru a rozhodčí Herb Dean se rychle přiblížil k oběma zápasnicím, což si Marina chybně vyhodnotila, jako že Dean zápas ukončil a přestala Amandu mlátit. Otočila se a začala slavit. Jenže Dean zápas ještě nestopnul. Marina se otočila zpět a Herb Dean jen pokrčil rameny a nazančil, že zápas nezastavil. Marina se tedy vrátila zpátky do práce a svoje dílo několika dalšími údery dokončila. Tehdy už Herb Dean uznal, že Amanda měla dost a zápas odmával.

Marina Rodriguez tak ukázala skvělý obrat a z outsiderky, která prohrála první kolo, se stala jasná vítězka, která si porážkou nebezpečné Amandy Ribas zajistila pozornost fanoušků i UFC.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články