VIDEO: McGregorovo mistrovské představení. Připomeňte si, jak se stal dvojnásobným šampionem

VIDEO: McGregorovo mistrovské představení. Připomeňte si, jak se stal dvojnásobným šampionem Eddie Alvarez si proti McGregorovi doslova ani neškrtl. | zdroj: Profimedia

Trenér irské hvězdy předvídá, že Poiriera porazí v podobném stylu jako Alvareze, kterého v oktagonu před lety totálně deklasoval.

Než přišel do UFC, vládl Conor McGregor dvěma vahám v britské organizaci Cage Warriors. V té době už preferoval spíše zápasy ve váze do 70 kg, UFC ale poslalo nabídku na jeho angažmá v nižší pérové váze (-66 kg) a jeho trenér ji okamžitě přijel. Notorious se tedy pár následujících let musel před zápasy trápit drastickým shazováním hmotnosti. Jeho plán byl ale jasný, jakmile ukořistí pás ve featherweight divizi, zamíří o váhu výš pro další titul do sbírky.

Po rychlém vítězství nad José Aldem tak okamžitě vyzval tehdejšího šampion lehké váhy Rafaela dos Anjose. Ten se však pár dní před zápasem zranil a na poslední chvíli za něj musel zaskočit Nate Diaz. Ten hvězdnému Irovi trochu zkomplikoval plány, když ho ve druhém kole donutil odklepat. Za druhým opaskem tedy Conor zamířil až poté, co mu v odvetě porážku oplatil.

Mezitím už na trůnu lightweight divize seděl Eddie Alvarez, který Anjose knockoutoval v prvním kole. Conor ale ukázal, že je doslova o několik úrovní výš. Ačkoliv zápas s Alvarezem skončil až ve třetí minutě druhého kola, jasno o vítězi však bylo v podstatě po několika úvodních vteřinác. Eddie sice z opačného gardu zasáhl několik silných lowkicků, McGregor na něj ale nepřestával tlačit a verbálně mu dával najevo, že tohle stačit nebude, čímž ho chtěl vyprovokovat k útoku. Jakmile se k němu Alvarez po minutě odhodlal, schytal hned několik úderů a šel k zemi. Dokázal sice rychle vyskočit zpět na nohy, ale z jeho výrazu bylo jasně vidět, že je sám překvapený silou Irových úderů.

Vzdálenost hrála klíčovou roli. McGregor se neustále držel mimo dostřel, a jakmile se Alvarez pokusil přiblížit a vyslat kombinaci úderů, byl to pro něj skoro rozsudek smrti. Na zemi se ocitl ještě několikrát a byla jen otázka času, kdy padne definitivně. Finálová sekvence, kdy se jeho úder dotkne Conorova nosu, ale vzápětí inkasuje několik čistých zásahů do obličeje a jde k zemi, bude navždy patřit do zlatého fondu UFC.

Na tomto zápasu je zajímavé i to, že hlavní McGregorův trenér John Kavanagh očekává podobný průběh v souboji s Poirierem. „Myslím, že zápas s Alvarezem je takové preview na to, co uvidíme teď. Umím si představit, že to bude podobné,“ prozradil v rozhovoru pro BT sport. „Mám Eddieho rád, je to skvělý bojovník, velký válečník. Ale vypadal jako by ani moc netrénoval, byla to tak jednostranná záležitost. A mám pocit, že teď to bude vypadat velmi podobně.“

Zdroje:  Youtube BT Sport

Nejnovější články