"Čím déle budou bojovat, tím lépe pro Dustina." Poirierův trenér sází proti McGregorovi na fyzičku svého svěřence

"Čím déle budou bojovat, tím lépe pro Dustina." Poirierův trenér sází proti McGregorovi na fyzičku svého svěřence zdroj: Profimedia

Conor většinu svých výher ukončil v prvním kole a mnozí mu vyčítají slabou fyzickou kondici. Stejný názor má i Mike Brown, kouč Dustina Poiriera.

Dustin Poirier se o víkendu představí v hlavním zápase turnaje UFC 257, kde v odvetném duelu vyzve irskou superstar Conora McGregora. McGregor je všeobecně považován za velkého favorita, ale veškeré vášně tlumí šéftrenér American Top Teamu Mike Brown, který McGregora považuje za bojovníka se slabší fyzickou kondicí. 

The Diamond, jak si Poirier nechává přezdívat, je pověstný neustálým tlakem a množstvím úderů, kterými zasypává své soupeře. Mezi legendární zápasy patří dva duely s Eddie Alvarezem, čtyřkolová válka s Justinem Gaethjem či souboj s Danem Hookerem, který mnozí zvolil nejlepším zápasem minulého roku. Dustin není typický knouckoutér, který by soupeře uspal jednou ranou, více se soustředí na množství svých úderů. Soupeřům postupně bere nejen fyzické, ale i psychické síly a se závěrečnými koly získává navrch. 

Mike Brown, jeden z nejúspěšnějších trenérů historie prozradil, že se v tréninku zaměřili na všechny možné scénáře, ale všem je jasné, že čím déle bude zápas probíhat, vím větší šanci dává Dustinovi:

“Každý, kdo se trochu vyzná v našem sportu musí vědět, že čím déle se bude bojovat, tím lépe pro Dustina. Conor měl vždy problémy s fyzickou kondicí. Není to jeho zrovna silná stránka. Má skvělé načasování a tvrdost úderů, ale všichni jsme již viděli, že má problém s fyzičkou, což je naopak Dustinova silná stránka. Dustin má jednu z největších výdrží, co jsem kdy u bojovníků viděl.”

“Mohl by sedět na gauči, pít pivo, jíst pizzu a stejně by mohl zápasit s těmi nejlepšími světovými zápasníky a být v lepší kondici. Je to dar, který mu byl dán shůry a on ho plně využívá.”

Brown je přesvědčen, že Poirier je nyní úplně jiný bojovník než ten, který s McGregorem před téměř 7 lety prohrál za méně než dvě minuty na turnaji UFC 178.

“Hodně se toho změnilo. V tomto okamžiku jsou to opravdu dva úplně rozdílní lidé. Šest let vývoje vám dá opravdu hodně a z Dustina je úplně jiný sportovec. Kromě všech technických dovedností se změnilo především jeho myšlení. Získal schopnost relaxovat v určitých situacích a naučil se potlačovat své negativní emoce.”

Pro Dustina bude velmi důležité, jak se s duelem popasuje po psychické stránce. V prvním zápase nebyl sám sebou a nechal se pohltit McGregorovým trashtalkem i nevšedním vystupováním.

“Myšlení má skvěle nastavené, stoprocentně si věří a to je to nejdůležitější. Je ve skvělé kondici a dokonale připraven.”

Dustin Poirier Dustin Poirier zasahuje Dana Hookera | zdroj: Profimedia

Brown s Poirierem spolupracuje dlouhé roky, připravil ho na přesun do lehké váhy a došel s ním až pro titul prozatimního šampiona. Slavný kouč věří, že sestavil dokonalý plán, jak McGregora porazit za použití nezdolné vytrvalosti a fyzické kondice. 

“McGregor vždy přijde do zápasu s něčím speciálním, co jsme u něj ještě neviděli. My jsme ale nalezli spoustu mezer v jeho hře a největší slabinou je rozhodně jeho fyzička. Toho musíme v utkání využít. Dustin je bojovník, který má skvělou kondici, tvrdé údery po celý zápas. Může vás ukončit v prvním ale i v pátém kole. To jsou aspekty, které z něj dělají opravdové monstrum a bojovníka té největší světové úrovně,” zakončil úspěšný trenér a bývalý šampion organizace WEC. 

McGregor sebevědomě prohlašuje, že v utkání zvítězí za méně než minutu. Pokud však soupeře nevypne v prvním kole, pak se ukáže v jaké fyzické kondici opravdu je. Podle videí z tréninku vypadá Conor v nejlepší formě své kariéry, ale všem je jasné, že dlouhé zápasy nejsou jeho parketa. "MysticMac" se ve svých prognózách většinou nemýlí, ale proti němu bude stát bojovník s nezlomnou vůli, který je připraven na 25 minut totální války.

Dustin si tak bude muset dávat pozor především v prvních kolech, aby nedopadl jako Donald Cerrone, kterého takto McGregor zničil minulý rok za 40 vteřín:

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články