"Dustin ví, že Conor mu umí zhasnout světla velmi rychle,“ promluvil trenér McGregora o zápase s Poirierem.

"Dustin ví, že Conor mu umí zhasnout světla velmi rychle,“ promluvil trenér McGregora o zápase s Poirierem. Conor McGregor se svým trenérem Johnem Kavanaghem. | zdroj: Profimedia

Conor McGregor už Dustina Poiriera jednou porazil. Dokáže to znovu, nebo si na něj tentokrát „El Diamante“ došlápne?

 

Zápas, na který všichni dlouho čekají se pomalu blíží. Na turnaji UFC 257, který se uskuteční 23. ledna, se Conor McGregor po roční pauze vrátí do oktagonu a utká se už podruhé v kariéře s Dustinem Poirierem. Poprvé se oba borci střetli před 7 lety v pérové váze a Conor tehdy udělal co slíbil a knockoutoval Dustina v prvním kole.

Od té doby se mnoho změnilo. Dustin přešel do lehké váhy, v tvrdých soubojích si vybojoval pozici ve špičce divize a dokonce získal i pás prozatímního šampiona. Conor udělal svůj „blitzkrieg“ napříč dvěma divizemi a ukořistil šampionské pásy v obou váhových kategoriích.

Conor McGregor Nerozlučná dvojka - kouč Kavanagh a Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Při všech McGregorových úspěších za ním stál jeho hlavní trenér a jeden z nejlepších stratégů současného MMA, John Kavanagh. Ten Conora znovu připravuje na jeho souboj s Dustinem a nepředpovídá Conorovi nic jiného, než přesvědčivé vítězství.

Podle Kavanagha půjde znovu o mentální válku, ve které McGregor exceluje a nedává v tomto ohledu Dustinovi moc šancí:

„Myslím, že můžete chodit celý život ke sportovním psychologům a rozmlouvat s tímhle člověkem a tamtím… Ale ten knockout z jeho mysli nikdy nebude vymazán. On ví, že čelí někomu, kdo mu umí zhasnout světla velice, velice rychle a teď je ještě silnější a zkušenější než předtím, takže to pro Dustina bude drsná a nevyrovnaná bitva,“
řekl Kavanagh v rozhovoru pro The Mac Life.

Zároveň ale Kavanagh nebere Dustina na lehkou váhu a ví, že i on se hodně posunul:

„Myslím, že Dustin se určitě zlepšil. Více se pokouší o takedowny, což jsem dříve tolik neviděl. A má dobrou gilotinu. To vidíme. A množství jeho úderů a jeho kondice jsou perfektní. V jeho zápasech vidíte, že má schopnost dostat hodně úderů a přesto jít dopředu. Můžete tuto houževnatost vidět v kterémkoliv z jeho posledních zápasů.“

I tak ale John Kavanagh stojí za svým svěřencem a je přesvědčen, že Conor je o úroveň výš než jeho soupeř, který už v minulosti jeho rány nedokázal ustát.

„Nicméně, teď bude Dustin zápasit se zcela jiným zvířetem, než byli ti předchozí bojovníci – s někým, kdo opravdu umí knockoutovat jednou ranou, což už předtím pocítil.“

„Takže podívejte, oba vyzráli fyzicky. Co se týče věku, jsou ve svých 30 letech a mají rodiny. Dustin měl od té doby o trochu více zápasů než Conor. Conor nikdy nepřestal trénovat a měl taky boxerský zápas a dělal i jiné věci, takže bude zajímavé sledovat, střetnutí těchto stylů,“ završil úspěšný kouč.

A my mu musíme dát zapravdu. Tento zápas bude rozhodně zajímavý a dozvíme se z něj, jak moc se oba bojovníci za 7 let posunuli.

Zdroje:  BJPenn.com , mmajunkie.com

Nejnovější články