McGregorův trenér John Kavanagh lituje, že se jeho svěřenec neutkal s Gaethjem. Jejich zápas byl prý na spadnutí

McGregorův trenér John Kavanagh lituje, že se jeho svěřenec neutkal s Gaethjem. Jejich zápas byl prý na spadnutí Conor McGregor se svým trenérem Johnem Kavanaghem. | zdroj: Profimedia

Jsou zápasy, které by si přáli vidět takřka všichni fanoušci MMA. Jedním takovým je i souboj irské superhvězdy s prozatimním šampionem Gaethjem.

Aktuální prozatimní šampion Justin Gaethje je muž příležitosti. Když Khabib Nurmagomedov oznámil, že se kvůli současné pandemii nemůže dostat z Ruska a musí tedy zrušit svou účast na UFC 249, byl to právě americký bojovník, kdo neváhal a zaskočil za něj do souboje s Tony Fergusonem. A výhra v ostře sledovaném zápase ho vystřelila do pozice, kdy si může své soupeře vybírat.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje Justin Gaethje sebral Fergusonovi všechno, na čem dlouhé roky pracoval | zdroj: Profimedia

Ihned po vítězství se ho k vzájemné konfrontaci snažil zlanařit dokonce Conor McGregor. „Na řadě jsem já proti Justinovi. Justine, ten bojovník, co objímá nohy, pro tebe není nebezpečný, to všichni víme. Zkus si zatancovat s opravdovou hrozbou. Zmasakruju tě. Z tvých zubů si udělám náhrdelník. Hodláš ještě mluvit o mých otcovských schopnostech? Jsi dopr*le mrtvý,“ psal tehdy na Twitteru.

Nedlouho před tím byla přitom situace opačná a vypadalo to, že se naopak Gaethje snaží irskou superstar marně zaujmout. To značilo, že se v zákulisí pravděpodobně o zápase jedná, což teď potvrdil McGregorův trenér John Kavanagh:

"Ten zápas byl na spadnutí. Je to teď trochu smutné, že to nedopadlo. Je tu koronavir a všechno to, co ve světě způsobil. Kdyby se tohle nestalo, myslím, že bychom se teď připravovali na zápas. Ale stalo se, takže můžeme jen spekulovat."

Původně byl totiž scénář takový, že se Conor utká s Gaethjem o souboj s šampionem, který měl vzejít z duelu Nurmagomedov vs. Ferguson. Namísto toho se teď s dagestánským šampionem utká právě Gaethje a McGregor oznámil odchod do sportovního důchodu. Jeho trenér si ale myslí, že by pro něj americký tvrďák byl ideálním soupeřem.

"Myslím, že zápas s Gaethjem, je asi ten nejlepší, jaký si umím představit, protože má styl, který Conorovi dobře sedí. Justin rád chodí dopředu, přepadává do úderů, dává tvrdé rány. A vypadá, že je mu jedno, když inkasuje. Conor vždycky dobře kontroval. I když chodí dopředu, tak umí dobře reagovat na útoky soupeřů."

S trenérem týmu SBG Ireland rozhodně souhlasíme, že tenhle zápas by určitě stál za to. A není vyloučeno, že se jej v budoucnu dočkáme. Gaethje se totiž vyjádřil, že jakmile si zabojuje s Khabibem, rád se utká také s Irem a vydělá pořádné peníze. McGregor je sice oficiálně v důchodu, ale dobře víme, že je to u něj jenom taková hra o pozornost.

Zdroje:  Essentially Sports , MMAworld

Nejnovější články