Poirier chce v odvetě s McGregorem sázet na chytrost: "Poprvé jsem ho chtěl zranit, teď to bude jiný zápas"

Poirier chce v odvetě s McGregorem sázet na chytrost: "Poprvé jsem ho chtěl zranit, teď to bude jiný zápas" zdroj: Profimedia

Dustin Poirier jde do odvety s Conorem McGregorem s čistou hlavou a bez emocí. Chce teď především postoupit v žebříčku a zabezpečit rodinu.

23. ledna vstoupí Dustin Poirier do dalšího ze svých veledůležitých zápasů svojí MMA kariéry. Tentokráte proti Conoru McGregorovi. Vítězství v tomto duelu by pro něj bylo velice cenné a možná že by se znovu mohl přiblížit k titulovému zápasu. 

Jedná se totiž o odvetu a v prvním utkání, které se ještě odehrálo v pérové váze na turnaji UFC 178, vydržel Poirier McGregorovi vzdorovat pouhých 96 sekund. Conor jej totiž dobře trefil svoji tvrdou levačkou a následně si dalšími tvrdými údery vymohl ukončení na TKO. Nyní si Dustin myslí, že je o dost vyspělejší a po všech zkušenostech, které do dnešního dne nabral, se předvede jako úplně jiný bojovník a z obou stran uvidíme jiný druh boje. 

„McGregor byl rozhodně skvělý bojovník, když ukončil v UFC před zápasem se mnou tolik lidí, ale v tomto okamžiku jsme oba daleko více etablovaní a máme mnohem více zkušeností,“ řekl Poirier v rozhovoru pro MMA Junkie. „Prostě jsme zralejší bojovníci a myslím, že dostanete úplně jiný fight. V tom prvním jsem byl emotivní. Chtěl jsem toho chlapa zranit.“

„Tentokrát mi stačí ho přelstít. Chci ho jen porazit. Je to jen business. Není to nic špatného proti němu. Když jsem byl mladší, bojoval jsem se spoustou emocí. Teď už je to pro mě jiné. Už to pro mě není věc pomsty. Je to to o tom, posunout se v kariéře, a také více zabezpečit rodinu. Nesnažím se nic oplácet člověku, který mě dostal. Je to prostě jenom business.“

Conor-McGregor-vs-Dustin-Poirier-3 zdroj: Profimedia

McGregor je známý provokatér, který je schopný vyhecovat téměř každého, ale je také stále velkou osobností i bojovníkem o kterého je zájem. Spousta bojovníků s ním touží bojovat, vyzývají jej a rádi by si na něm udělali jméno. Ne však Dustin. Ten si stále držel svoji cestu, kterou si sám nastavil, a o zápas s Conorem nikdy "neškemral". Až letos na podzim sám Conor vyzval Dustina přes Twitter, ten souhlasil a po trochu vleklých jednáních s UFC se nám v lednu dostane senzační zápas mezi dvěma špičkovými bojovníky lehké váhy.

„Věděl jsem, že je to možné udělat, ale nikdy jsem se za tím nehnal. Ale myslím, že v tomto okamžiku to smysl dává. Postavení v žebříčku, dostupnost bojovníků a oba přicházíme s výhrou. Nikdy jsem ale po tom nějak urputně netoužil. Moc často jsem o tom ani nepřemýšlel, pouze jsem věděl, že tu ta možnost existuje.

Poirierovi může do následného zápasu pomoct fakt, že už se jedná o jeho třetí odvetu v UFC. V prvních dvou proti Eddiemu Alvarezovi a Maxi Hollowayovi zvládl urvat vítězství, takže už trochu tuší, jak se psychicky připravit. Nejdůležitější pro něj momentálně je nehledět na minulost a pouze se soustředit na nadcházející zápas.

„Upřímně, vidím teď podobnosti v odvetě s Maxem,“ zakončil Poirier rozhovor. „Věděl jsem, že je to jiný bojovník a věděl jsem také, že já jsem jiný bojovník. Nepotřeboval jsem vytahovat nějaké vzpomínky na naše první setkání a tady to mám nastavené stejně. Bude to úplně jiný fight. Oba jsme úplně jiní bojovníci a já se na ten první zápas vůbec neohlížím.“

Historie nám už mnohokrát ukázala, že v tomto má Dustin naprostou pravdu. Většina bojovníků jde do odvety s tím, že se za předešlou dobu zvládli přeformovat v úplně jiné lidi a nabídli nám úplně jiné představení. A na tyto změny se vždycky těšíme. Stejné jako se těšíme na lednovou bitvu Poiriera s McGregorem.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články