Conor McGregor dostal od UFC datum na zápas s Dustinem Poirierem. Nesplňuje ale Irovu podmínku

Conor McGregor dostal od UFC datum na zápas s Dustinem Poirierem. Nesplňuje ale Irovu podmínku zdroj: Profimedia

Zápas, o který si Conor sám řekl, už má datum. Jediné co Conor musí udělat, je souhlasit s termínem, které mu UFC dalo.

Conor McGregor hodlá přerušit svůj důchodový režim a nedávno si řekl o zápas s Dustinem Poirierem. Nejdříve to chtěl pojmout jako charitativní sparring bez účasti UFC, ale poté, co mu UFC nabídlo, že zápas s Dustinem uspořádá, Conor souhlasil. Měl ale podmínku, a to, že se zápas musí konat ještě do konce roku, ideálně na konci listopadu nebo začátku prosince.

Dustin výzvu sice okamžitě na Twitteru přijal, ale UFC nabídlo Conorovi zápas až 23. ledna. Sám šéf Dana White to včera ohlásil při rozhovoru s Brettem Okamotem, novinářem ESPN:

„Nabídli jsme mu zápas, dali jsme mu jeho vlastní datum. Tento rok už nemáme volné turnaje. Všechno už máme do konce roku domluvené, budou tam světoví šampioni, kteří budou obhajovat své tituly. Vypadá to, že chce bojovat s Dustinem Poirierem, tak jsme šli za ESPN (vysílací partner UFC) a dali jsme mu jeho vlastní datum.“

Conor není v poslední době s velkým šéfem Danou Whitem moc zadobře, protože zveřejnil jejich soukromou komunikaci, ve které se Conor domáhal zápasu. Na to Dana White reagoval, že tohle chlapi nedělají, a že Conor porušil nepsaný kodex. Není se tedy co divit, že White o datumu pro Conorův zápas s Poirierem nechce diskutovat:

„Dostal nabídku na zápas s Dustinem Poirierem 23. ledna. Stačí odpověď ano nebo ne.“

Ohledně McGregorova požadavku, že zápas musí být ještě do konce roku White vysvětlil, že to už teď není možné:

„Takhle to nefunguje. Už to máme do konce roku naplánováno. On odešel do důchodu. Během tohoto šíleného roku jsme čelili mnoha výzvám. Museli jsme udělat hodně věcí, aby to fungovalo. A my jsme to zvládli. Máme už naplánovaný rozvrh zápasů. Bojovníci s tím počítají. Začali trénovat pro tyto zápasy. Conor přišel zpátky a chce bojovat s Dustinem, tak jsme mu domluvili jeho vlastní datum pro turnaj.“

McGregor vs Poirier Dustin Poirier a Conor McGregor se spolu utkali už v roce 2014. | zdroj: Profimedia

Zajímavé ale je, že UFC zatím nedalo Dustinovi Poirierovi žádnou oficiální nabídku na zápas s Conorem. Dustin to včera řekl v rozhovoru s Arielem Helwanim:

„Ne, formálně mi nikdo nic nenabídl,“ řekl Dustin Poirier. „Myslím, že je asi těžší udělat smlouvu s Conorem a jakmile to udělají, tak to začnou řešit se mnou. Nevím. Vědí, že chci bojovat ještě tento rok, ať je to Conor nebo Tony. Oni vědí, že chci bojovat.“

Potenciální odveta mezi Conorem a Dustinem je pro fanoušky velice zajímavá. Naposledy spolu oba borci bojovali v roce 2014, a tehdy Conor porazil Dustina na TKO v prvním kole. Od té doby ale uplynula spousta času a Dustin jako bojovník velice vyzrál a stal se z něj jeden z nejlepších zápasníků na světě v lehké váze.

Zdroje:  Youtube ESPN MMA

Nejnovější články