Conor McGregor souhlasil se zápasem proti Poirierovi, má ale jednu podmínku, kterou musí UFC splnit

Conor McGregor souhlasil se zápasem proti Poirierovi, má ale jednu podmínku, kterou musí UFC splnit zdroj: Profimedia

Conor McGregor dal v posledních dnech jasně najevo, že chce opět bojovat. Ať už pod hlavičkou UFC či jinde, třeba i v boxerském ringu.

S Conorem McGregorem to nikdy nebylo jednoduché. Od té doby, co se z něj stala největší hvězda MMA, jsme ho v kleci moc často nevídali. Začátkem letošního roku sice oznámil velkolepý comeback a sezónu 2020 odstartoval až překvapivě rychlým vítězstvím nad Donaldem Cerronem. Jenže pak udeřil covid-19 a slavný Ir už poněkolikáté sdělil, že odchází do sportovního důchodu. Dana White od té doby zarytě tvrdil, že s ním není v kontaktu.

Sám McGregor ale před několika dny zveřejnil soukromou online konverzaci, kterou se svým šéfem vedl. Z ní jasně vyplývalo, že zápasit chtěl, ale nedařilo se mu najít s Whitem společnou řeč. Tak trochu na truc tedy oznámil, že bude boxovat se slavným filipínským boxerem Manny Pacquaiaem. Pár dnů na to si pak ještě na prosinec do Irska domluvil exhibiční charitativní zápas s Dustinem Poirierem.

Šéfovi UFC se ale vůbec nepozdávalo, že by takový megazápas měl jít mimo jeho organizaci, a okamžitě oběma poslal vlastní nabídku. Dustin kývl prakticky okamžitě, ale McGregor se na několik dní odmlčel. "Hej Conore, co je?" připomněl se "Diamond" svému potenciálnímu soupeři dnes na Twitteru.

O pár hodin se dočkal odpovědi. 

"Hej Dustine, souhlasil jsem s nabídkou UFC, abych s tebou bojoval, ale řekl jsem jim, že to musí být v roce 2020. Jsem připravený na 21. listopadu, vzhledem k těm k nedávným zraněním na kartě, stejně tak jako kdykoliv v prosinci, 12. nebo 19. A taky stále platí, že daruju 500 tisíc dolarů tvé nadaci Good Fight Foundation."

Vypadá to tedy, že by velkolepému zápasu nemuselo stát nic v cestě. Na řadě je teď UFC, aby oběma borcům nabídlo vhodný termín. A rozhodně je, nač se těšit. Oba se spolu utkali už v roce 2014 a tehdy to byla z irské strany doslova hra na jednu branku. Trashtalkem se dostal Poirierovi do hlavy, a pak s ním v oktagonu učinil rychlý proces, když ho za necelé dvě minuty knockoutoval.

Jenže kdeže loňské sněhy jsou. Poirier ušel za 6 let dlouhou cestu, ze 13 zápasů prohrál pouze 2 a stal se jedním z nejlepších bojovníků na světě. McGregor byl sice o dost méně aktivní a odbojoval pouze 8 MMA soubojů, ale v tom posledním ukázal, že bojovat rozhodně nezapomíná. A pokud skutečně tolik touží po odvetě s Khabibem, bude muset tenhle zápas vyhrát. Doufejme tedy, že UFC najde vhodný termín a dostaneme předčasný vánoční dárek. 

A ne jen my, Poirier totiž také oznámil, na co by se svojí nadací peníze použil: "Dotáhneme to. Jsi dobrý člověk, využijeme ten dar, abychom otevřeli boxerskou a MMA akademii na předměstí města, kde jsme já a Daniel Cormier vyrůstali. Členství budou děti platit dobrými známkami."

Zdroje:  Twitter Conor McGregor , Twitter Dustin Poirier

Nejnovější články