Manny Pacquiao potvrdil souboj s Conorem McGregorem. Část výplaty chce dát na charitu

Manny Pacquiao potvrdil souboj s Conorem McGregorem. Část výplaty chce dát na charitu zdroj: Profimedia

McGregor v pátek uveřejnil, že bude na středním východě příští rok bojovat s Manny Pacquiaem a ten se zápasem souhlasí.

Conor McGregor v pátek ohlásil, že se utká v boxerském ringu s filipínskou boxerskou legendou, Manny Pacquiaem:

„To je jedno, co bylo, to bylo, je mi to ukradené. Budu boxovat s Mannym Pacquiaoem na středním východě.“

Pacquiao v zápětí přes svého asistenta potvrdil, že se o zápasu usilovně jedná, a že se tak pravděpodobně dočkáme dalšího McGregorova zápasu v ringu.

„Je potvrzeno, že jednání mezi senátorem Pacquiaoem a McGregorem se začínají hýbat směrem kupředu. Znovu, jak náš senátor říká, všechny jeho zápasy budou věnovány blahobytu a jednotě všem Filipíncům, včetně tohoto zápasu.“

Asistent Mannyho Pacquiaoa upřesnil, že část výtěžku půjde na boj Filipínců s koronavirovou pandemií a podle všeho je zápas už jasnou záležitostí:

„Pro všechny filipínské oběti Covidu-19, senátor Manny Pacquiao bude bojovat s UFC superstar, Conorem McGregorem v příštím roce. Velká část jeho výdělku bude směřována k těm, na které dopadla pandemie. Naši právníci finalizují veškeré důvěrné detaily, ale oba bojovníci se připravují pro tento epický boxerský zápas.“

Připravit dohodu by však nemělo být nijak zvlášť obtížné, protože jak McGregor, tak i Pacquiao mají stejný management, firmu Paradigm Sport, která je zastupuje. Navíc si jsou oba bojovníci určitě vědomi, že tento zápas přiláká spoustu diváků a výplata za takový duel bude v desítkách milionů dolarů. Pro Mannyho Pacquiaoa to také bude pravděpodobně jeden z posledních duelů v jeho kariéře, protože ve svých 41 letech už jistě pomalu přemýšlí nad boxerským důchodem.

Paquiaova kariéra je ale doslova nabitá boxerskými úspěchy a tento filipínský boxer je právem považován za jednoho z nejlepších boxerů všech dob. Je jediným šampionem v historii boxu, který vyhrál šampionský pás v 8 boxerských váhových kategoriích. Celkem vyhrál 12 boxerských titulů a je jediným boxerem, který držel šampionský titul napříč čtyřmi dekádami (1990, 200, 2010 a 20202). Ve svých 41 letech má za sebou 71 zápasů, z nichž jich vyhrál 62, sedmkrát prohrál a dvakrát remizoval.

Pacquiao ale není jen úspěšný boxer, ale i politik. Na Filipínách se těší obrovské popularitě, byl zvolen za senátora a uvažuje dokonce i nad kandidaturou na prezidenta.

Pro Conora to tak bude už druhý boxerský zápas s boxerskou legendou. Před třemi roky se v ringu utkal s Floydem Mayweatherem, který ho po 10 kolech poměrně dobrého zápasu porazil na TKO.

Conor McGregor je jedním z nejlepších strikerů v MMA, ale je pravda, že i v boxu existují určité úrovně a Manny Paqcuiao představuje tu nejvyšší. McGregor bude určitě větší bojovník, měří o 7 cm víc než „Pacman“, ale ten má na svojí straně desítky let zkušeností a vybroušenou techniku.

Zápas to bude určitě zajímavý, protože McGregor v podstatě neumí dělat nudné zápasy, ale moc se nepředpokládá, že by zápas mohl dopadnout jinak než vítězstvím boxerské legendy.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články