Conor McGregor se chce utkat s Dustinem Poirierem v charitativním zápase, tentokrát bez UFC

Conor McGregor se chce utkat s Dustinem Poirierem v charitativním zápase, tentokrát bez UFC Eddie Alvarez si proti McGregorovi doslova ani neškrtl. | zdroj: Profimedia

Irský bojovník si domluvil exhibiční zápas s Dustinem Poirierem na podporu jeho charity. Šance na jeho uskutečnění ale moc velké nejsou.

Conor McGregor teď momentálně není s UFC, respektive s jejím šéfem Danou Whitem moc zadobře. McGregor zveřejnil jejich soukromou konverzaci, obvinil jej ze lhaní a Dana White mu zase vyčetl, že vynáší soukromé zprávy na veřejnost. Zkrátka Conor a UFC teď asi nejsou největší kamarádi.

Každopádně se McGregor zřejmě začal v důchodu nudit a kouká po dalším zápase. Tentokrát začal námluvy s Dustinem Poirierem, kterého na Twitteru přemluvil na charitativní zápas MMA.

Dustin Poirier zdroj: Profimedia

„Ahoj brácho! Chtěl bys udělat charitativní MMA zápas? Nemělo by to nic společného s UFC. Daruji za to na tvoji charitu půl milionu dolarů. Prodáme to na PPV nebo přes televizi a budeme spolupracovat s dalšími charitami, které jsou blízko mému srdci. Jsem zapojený do hodně z nich. Půjde striktně o charitativní „exhibici“.“

V dalším tweetu McGregor doplnil, že by se exhibiční zápas měl konat v Irsku, 12. prosince, bez vážení, s unifikovanými pravidly.

„Zajistím veškeré cestovní náklady pro tebe a tvoji rodinu. McGregor Sports and Entertainment MMA, ve spolupráci s The Good Fight Foundation. Charitativní Mixed Martial Arts,“ doplnil irský bojovník.

„Jsem pro! Pojďme to udělat! Hodně lidí z toho bude mít prospěch,“ odpověděl Dustin Poirier.

„Skvěle, tak to dořešíme offline. Jsi dobrý chlap Dustine! Velice respektuji tvé filantropické snahy, stejně jako to, jak ses choval po našem souboji. Máš můj respekt!“ vzkázal Conor McGregor.

Jakkoliv je tato snaha o uspořádání charitativního zápasu vznešená, není moc velká šance, že by UFC uvolnilo Dustina Poiriera k uspořádání takové akce, zvlášť když by tento zápas šel mimo UFC.

Dustin Poirier je znám svými charitativními a filantropickými sklony a je to opravdový vzor jak v oktagonu, tak i mimo něj. Založil nadaci „The Good Fight Foundation“ a pravidelně podporuje svoji komunitu.

S McGregorem se Dustin utkal už v roce 2014. Tehdy začínající hvězda Conor McGregor předpovídal svou výhru na KO v prvním kole a jak řekl, tak i udělal. Dustina trefil svoji levačkou a následně jej ubil na zemi.

Eddie Alvarez vs Conor McGregor Eddie Alvarez si proti McGregorovi doslova ani neškrtl. | zdroj: Profimedia

Podle Dustinových vlastních slov byla prohra s McGregorem zlomovým okamžikem jeho kariéry. A od té doby se Dustin opravdu neskutečně posunul. Vyhrál dalších 10 zápasů proti těžkým soupeřům, získal prozatímní šampionský pás v lehké váze a prohrál pouze dvakrát, naposledy s Khabibem Nurmagomedovem. Dustinovo resumé je plné bonusů za výkony i zápasy večera a jeho poslední souboj s Danem Hookerem je horkým kandidátem na zápas roku.

Dustin se několikrát snažil o rematch, ale Conor se k tomu nijak neměl. Teď by však byl irský zápasník rád za téměř jakéhokoliv soupeře a dokonce uvažoval i o Diegu Sanchezovi, který už je na samém sklonku své kariéry.

Za Conorovými „charitativními“ sklony však může být i politika. Protože je Conor momentálně rozhádaný s UFC, možná by chtěl Danu Whiteovi ukázat, že to dokáže i bez něj. Taky by si asi rád spravil několikrát pošramocenou pověst, ke které před pár týdny přidal obvinění ze sexuálního obtěžování na Korsice.

Dustin Poirier to s UFC v poslední době také nemá úplně jednoduché. Chtěl bojovat s Tonym Fergusonem, ale řekl si o větší výplatu, než mu bylo UFC ochotno dát. A tak si Dustin, který pravidelně dělá ty nejlepší zápasy a přitahuje k UFC spoustu diváků řekl, že si dá pohov.

Jestli se Conor a Dustin opravdu v prosinci utkají na exhibičním zápase není moc reálné, ale určitě by to byl zajímavý zápas a je dost jisté, že tentokrát by to Conor určitě neměl tak lehké, jako minule.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články