Dana White je ochotný riskovat dopad asteroidu, jen aby uspořádal prokletý zápas Khabib vs. Ferguson

Dana White je ochotný riskovat dopad asteroidu, jen aby uspořádal prokletý zápas Khabib vs. Ferguson zdroj: Profimedia

Že se zápasy zruší, to je v MMA naprosto normální věc. Jeden z nejočekávanějších soubojů byl však odvolán už pětkrát a šéf UFC se obává, že příště by to mohlo být kvůli pádu asteroidu.

Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson. Prokletý zápas, na který fanoušci čekají už dlouhé roky, ale MMA bozi jim ho ne a ne dopřát. Poprvé byl jejich souboj oznámen už v srpnu roku 2015, tehdy ještě ani nebyl ve hře titul. Khabib ale musel odstoupit kvůli zranění kolene. V dubnu 2016 pro změnu odstoupil Ferguson kvůli problému s plícemi. Na začátku roku 2017 se UFC pokouší zápas domluvit potřetí, Tony ale požaduje víc peněz. Khabib mu nabízí, že mu dá 200 tisíc dolarů ze svého, jen ať se spolu konečně utkají.

Zápas je nakonec domluven na březen a do poslední chvíle to vypadá, že se jej konečně dočkáme. Khabib ale odstupuje kvůli zdravotním komplikacím při dělání váhy. Tony si ho dobírá kvůli tiramisu, kterému pár dnů před zápasem neodolal, což zachytili kamery pořadu UFC embedded. Ferguson nakonec nastupuje proti Kevinu Leeovi a stává se prozatimním šampionem. 

Duben 2018. Čtvrtý pokus vypadá nadějně, Tony ale pár dnů před zápasem v televizním studiu zakopne o kabel a zraní si koleno. Do titulového zápasu na poslední chvíli zaskakuje náhradník Al Iaquinta a překvapivě vydrží s favorizovaným Nurmagomedovem celých 5 kol.

Pátá, zatím poslední, epizoda příběhu "Prokletý zápas" se odehrála začátkem letošního roku. Tentokrát jej zhatila pandemie koronaviru, byť se Dana White do poslední chvíle dušoval, že zápas bude za každou cenu. Jenže Khabib se kvůli bezpečnostním opatřením nemohl dostat z Ruska, a tak za něj zaskočil Justin Gaethje. Ten celý příběh ještě víc zamotal, protože Tonyho porazil a vysloužil si tím titulovou šanci. Ta je naplánovaná na UFC 254, které proběhne 24. října.

White se ale nehodlá vzdát a už teď přemýšlí, že Nurmagomedovovi a Fergusonovi dá šanci i pošesté. "Pokud Khabib porazí Gaethjeho, dojednáme Tonymu další zápas, na čemž teď pracujeme. A doufejme, že ten zápas s Khabibem dopadne, protože lidi ho chtějí vidět."

"Asi jsem ještě neviděl, aby se nějaký zápas zrušil tolikrát jako souboj těchhle dvou. Skoro mě děsí ho dělat znovu. Co se stane tentokrát? Na Zem spadne asteroid?" I kdyby, White je dost tvrdohlavý na to, aby to risknul.

  khabib nurmagomedov vs tony ferguson zdroj: Profimedia

Můžeme se té představě sice smát, ale jeden nikdy neví. Vždyť, kdyby před rokem někdo řekl, že se Khabib a Tony v březnu neutkají kvůli světové pandemii koronaviru, asi by si všichni klepali na čelo. Konec kariéry obou bojovníků už pomalu visí ve vzduchu, Khabib o něm otevřeně mluví a Tonymu je už 36 let, takže ve vrcholné formě už pravděpodobně dlouho nebude.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články