Nejočekávanější zápas roku mezi Khabibem a Gaethjem se blíží. Podívejte se na povedené promo video, které vás nenechá chladnými

Nejočekávanější zápas roku mezi Khabibem a Gaethjem se blíží. Podívejte se na povedené promo video, které vás nenechá chladnými zdroj: Profimedia

Šampion vs. šampion – Khabib Nurmagomedov bude čelit svému doposud nejtěžšímu soupeři v podobě Justina Gaethjeho

Už jen 3 týdny zbývají do nejočekávanějšího zápasu tohoto roku, mezi Khabibem Nurmagomedovem a Justinem Gaethjem, který proběhne na turnaji UFC 254 a kde se dozvíme, jestli šampionský pás zůstane u neporaženého šampiona z Dagestánu, nebo jestli změní majitele na Justina Gaethjeho. Do té doby si můžete vychutnat toto povedené promo z dílny UFC:

Bojové styly dělají zápasy a v tomto případě je jasné, že to bude pořádný zápas. Khabib Nurmagomedov je neporažený šampion, který za celou svoji MMA kariéru v podstatě prohrál pouze jediné kolo, proti Conoru McGregorovi, kterého následně uškrtil. Všechny své soupeře přejíždí rozdílem třídy a až na zápas s Dustinem Poirierem, který jej dokázal trefit a trochu s ním otřást, se nikdy nedostal do větších problémů, ale vždy své protivníky převálcoval.

To se teď může změnit, protože se proti němu teď postaví bojovník, který zatím všechny své soupeře do pořádných problémů dostal. Justin „The Highlight“ Gaethje má zcela ojedinělý přístup k zápasům, které dokáže proměnit v šílenou rvačku plnou dechberoucích momentů. Ne nadarmo dostal Justin 9 pozápasových bonusů za zápasy a výkony večera -  a to vše v pouhých 7 zápasech.

Justinovo mentální nastavení ukazuje i skutečnost, že vyzval všechny své sparring partnery (včetně šampiona welterové váhy Kamaru Usmana), že pokud jej „vypnou“ úderem na spodek, zaplatí jim 500 dolarů. To se také nedávno stalo a jeho sparring partner Ryan Charlebois dostal od Gaethjeho za svoji tvrdou službu zaplaceno: "Ať se ví, že Justin Gaethje je muž, který drží své slovo," sdílel Charlebois svůj výpis z účtu, na kterém mu přistálo 500 dolarů od Gaethjeho.

I přestože má Justin Gaethje výborný wrestling (dosáhl na ocenění All-American, což je v amatérském wrestlingu v USA ekvivalentem All-Stars v NHL), raději v zápase používá své pěsti a své soupeře ukončuje tvrdými údery. To pocítilo už jeho 19 soupeřů, které ukončil na KO. Vyhrál celkem 22 zápasů a prohrál pouze dvakrát  – s Eddiem Alvarezem a s Dustinem Poirierem. Oba dva zápasy prohrál rovněž na KO, ale ještě předtím stihl oběma svým soupeřům pořádně zavařit a nakonec z toho byly zápasy roku 2017 a 2018. Netřeba říkat, že v obou případech dostal Justin Gaethje bonus za zápas večera.

Justin Gaethje zdroj: Profimedia

V květnu letošního roku vyhrál Gaethje zápas nad obávaným Tonym Fergusonem a ukončil tak jeho působivou šňůru dvanácti vítězství v řadě. I přestože byl outsider, Gaethje dokázal Fergusona rozebrat svým tvrdým strikingem a nakonec vyhrál na TKO v pátém kole, čímž získal prozatímní šampionský pás v lehké váze a taky přednostní právo na zápas s neporaženým šampionem, Khabibem Nurmagomedovem.

Hned po tom, co mu Dana White dal kolem pasu prozatímní šampionský opasek, Gaethje jej sundal a hodil na zem. Na dotaz Joe Rogana, co to mělo znamenat, řekl Gaethje stručně: „Počkám si na ten pravý.“

My už zas tak moc dlouho čekat nemusíme, protože zápas mezi ním a Khabibem proběhne už 25. října ráno, na Fight Islandu v Abú Dhabí.

Zdroje:  UFC , Ryan Charlebois - Instagram

Nejnovější články