Khabib a Conor měli proti sobě stát jako trenéři v reality show Ultimate Fighter, vše krachlo kvůli horkokrevnému Irovi

Khabib a Conor měli proti sobě stát jako trenéři v reality show Ultimate Fighter, vše krachlo kvůli horkokrevnému Irovi Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Jejich první společný zápas byl jedním z nejsledovanějších v historii MMA. Není tedy divu, že by UFC rádo odvetu, navíc s nejlepší možnou propagací na televizních obrazovkách.

Ačkoliv se Conor McGregor a neporažený šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov kdysi vzájemně podporovali a vyměňovali si zprávy v přátelském duchu, dnes jsou z nich jedni z největších rivalů ve světě MMA. Jejich prvnímu souboji předcházelo hodně nesportovního chování a i když měli možnost vyřídit si své spory v kleci, válečná sekera rozhodně nebyla zakopána, ba naopak. Po zápase totiž následovala hromadná rvačka a Dana White následně dokonce odmítl před diváky připnout dagestánskému bojovníkovi jeho šampionský pás.

  Khabib Nurmagomedov a Conor McGregor Dřív kámoši jak hrom, dneska nesmiřitelní nepřátelé. | zdroj: Profimedia

McGregor se ihned dožadoval odvety. Podle svých slov se na první zápas pořádně nepřipravoval a raději vymetal večírky. Šampion mu však dal jasně najevo, že odvetu si bude muset nejprve vybojovat. Hvězdný Ir však od té doby stanul v oktagonu pouze jednou. Když v lednu letošního roku nastupoval proti Cerronemu, sebevědomě prohlašoval, že rok 2020 bude jeho sezónou. Bohužel zůstalo jen u planých slibů, za což si Conora dobírali i někteří fanoušci. Před pár dny asi i kvůli tomu zveřejnil soukromou konverzaci s šéfem UFC Danou Whitem, ze které vyplývá, že bojovat chtěl, ale UFC mu nebylo schopno domluvit zápas podle představ.

Dana White teď v rozhovoru pro Bartoolsports prozradil, že tohle krátkozraké jednání zničilo McGregorovi jednu velkolepou příležitost. Khabib totiž údajně souhlasil, že se proti svému rivalovi postaví jako trenér v televizní show The Ultimate Fighter. Běžnou praxí je, že se spolu po skončení utkají právě oba hlavní koučové. Navíc by to pro odvetu bylo asi nejlepší možné promo.

"Khabib byl odhodlaný do toho jít, dokud Conor neudělal všechny ty blbosti. Skoro jsme to měli," poodkryl zákulisní dění White. "Cítil jsem, že jsme na dobré cestě a dohodneme se. Chtěli jsme udělat show Ultimate Fighter na stanici ESPN a pak udělat odvetu. Ale Conor to doslova vyhodil do vzduchu. Khabib řekl, že na něj kašle."

Conor ale nemá o zajímavé možnosti nouzi. Nejprve si totiž domluvil boxerský duel s Manny Pacquaiaem a poté také exhibiční MMA souboj s Dustinem Poirierem. Ten plánoval na 12. prosince, tedy přesně na stejné datum jako UFC 256. White na to reagoval tím, že oběma zápas nabídl, Poirier okamžitě přijal, na reakci McGregora se stále čeká.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Zář 30, 2020 v 10:46 PDT

Zdroje:  Barstoolsports.com

Nejnovější články