Justin Gaethje a Kamaru Usman mezi sebou uzavřeli dost brutální sázku

Justin Gaethje a Kamaru Usman mezi sebou uzavřeli dost brutální sázku zdroj: Profimedia

Prozatímní šampion Justin Geathje trénuje naplno a své tréninky si opepřil dost zvláštní sázkou s Kamaru Usmanem.

Justina Gaethjeho čeká za měsíc životní zápas, kdy se v UFC oktagonu střetne s dosud neporaženým šampionem Khabibem Nurmagomedovem a vítěz se stane jediným držitelem šampionského titulu.

Justin představuje pro Khabiba pravděpodobně největší hrozbu, jaké dagestánský šampion v oktagonu doposud čelil. I když jej v oktagonu příliš nepoužívá, má Justin výborný wrestling a dokonce ani pro Khabiba určitě nebude jednoduché jej vzít na zem. Navíc má skvělý boxing a brutální lowkicky, kterými si mezi svými soupeři dokáže zjednat respekt. Jeho největší předností je ale jeho mentalita. Justin se nebojí prohrát, nebojí se jít do přestřelek, naopak je vyhledává a čím větší rvačka se ze zápasu stane, tím víc Justin září.

S tím souvisí také sázka, kterou Justin uzavřel se svým novým týmovým kolegou, šampionem welterové váhy v UFC, Kamaru Usmanem. Justin se s Usmanem vsadil o 1000 dolarů, že jej při vzájemných sparinzích nedokáže „vypnout“ úderem na játra. Včera se o tom rozpovídal v rozhovoru s Brettem Okamotem pro ESPN:

„Uvidíme, jestli Kamaru dokáže sebrat ty peníze,“ řekl Justin na kompliment, že vypadá na trénincích velice dobře.

„Jo, vlastně, Kamaru by chtěl ty peníze za to, že tě vypne ranou na játra. Kolik to dělá? 500 dolarů?“ zeptal se Brett Okamoto.

„Dneska to bude 1000 dolarů. Dneska se cítím dobře,“ odvětil s úsměvem Gaethje.

„Snaží se o to Kamaru? Dává ti neustále rány na spodek?“ zeptal se Okamoto.

„Musíš pochopit, že to není tak jak to zní. Když vím, co chceš udělat, a když to uděláš moc očividné (tak to nevyjde). Na naší úrovni můžeme udělat něco, abychom tomu zabránili. Takže v podstatě je to o tom, aby se trochu zvýšila intenzita, což mě pak donutí zvýšit moji intenzitu. Takže o tom to je, je to jen trik. Nemůžou se dotknout mých jater. Můžou mi zlomit žebra, ale nedotknou se mých jater,“ řekl sebevědomě Justin Gaethje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

(via @bokamotoespn)

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma),Zář 22, 2020 v 2:52 PDT

Dobře mířený úder na játra (tzv. „játrovka“) je mezi bojovníky považován za to nejhorší, co se může v ringu nebo v oktagonu stát. Na rozdíl od inkasovaného KO do hlavy, které bojovník necítí a většinou si ani nepamatuje, úder do jater doprovází taková bolest, která dokáže paralyzovat celé tělo a bojovník to pak musí docela dlouho rozdýchávat. Navíc může dojít i k natržení jater, což už opravdu není legrace a vyžaduje to rychlé lékařské ošetření. Naštěstí případů, kdy to dojde až tak daleko není moc. Každopádně sázka s UFC šampionem o to, že ho nedokáže vypnout na játra ukazuje na to, jak velké sebevědomí ve svou tvrdost a bojové schopnosti Justin Gaethje má.

O tom, že tréninky mezi Usmanem a Gaethjem rozhodně intenzitu nepostrádají, se můžete přesvědčit v tomto videu:

 

Zdroje:  Youtube ESPN MMA

Nejnovější články