Khabib naznačil taktiku na Justina Gaethjeho, Conor McGregor se mu za to vysmál a sám byl rychle setřen Natem Diazem

Khabib naznačil taktiku na Justina Gaethjeho, Conor McGregor se mu za to vysmál a sám byl rychle setřen Natem Diazem Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Twitterové bitvy se v lehké divizi UFC bojují na více frontách. Na tu pravou bitvu o šampionský pás lehké váhy si ale počkáme až do října.

Oblíbený komentátor Joe Rogan včera zveřejnil video, na kterém trénuje svůj boxing prozatímní šampion lehké váhy Justin Gaethje se svým trenérem Trevorem Whitmanem. Rogan u videa mimo jiné označil Gaethjeho jako „divocha“ a ocenil možnost zúčastnit se společného tréninku.

Netrvalo dlouho a na video reagoval i stávající neporažený šampion Khabib Nurmagomedov, se kterým se má Gaethje utkat 24. října. Ten ocenil Gaethjeho charakter, ale také poodhalil svou taktiku a slíbil Justinovi porážku:

„Justin je dobrý chlap a je pro mě dobrým soupeřem, ale když se zavřou dveře oktagonu, tak musí být připravený nejen na boxerský zápas. Nejsem Dustin (Poirier) nebo Tony (Ferguson). Vezmu ho do toho nejhlubšího oceánu a utopím ho tam.“

Tohoto komentáře se ihned chytil Conor McGregor, kterému jeho porážka s dagestánským šampionem asi pořád leží v žaludku:

„Jinými slovy – budu připo*raný pobíhat kolem klece. A během prvních deseti sekund zápasu se vrhnu na jeho nohy, abych si pořádně čichnul k jeho suspenzoru,“ interpretoval Khabibovu zprávu po svém McGregor.

Conorova narážka na jednodimenziální styl Khabiba je celkem na místě, protože své soupeře přejíždí v podstatě vždy stejným způsobem – vezme je na zem, kde je ubije nebo donutí odplácat. Zatímco jeho postojové schopnosti nepatří mezi ty nejlepší, jeho grappling určitě ano, a je v něm tak dominantní, že to zatím na všechny jeho soupeře stačilo. Dokonce i na samotného Conora, kterého Khabib před dvěma lety ve čtvrtém kole uškrtil.

Na druhou stranu Khabibův postoj určitě není zas tak hrozný, protože to byl právě dagestánský šampion, který Conora v postoji srazil svým pravým hákem k zemi a naopak Conor mu v postoji nebyl schopen nic většího udělat.

Momentálně je irská hvězda v MMA důchodu, ale v minulosti se hodně snažil o odvetu s Khabibem, který mu ji ale nechtěl dát, protože neměl za to, že by si odvetný zápas McGregor zasloužil.

Málokdo Conorovi věří, že by rukavice (ať ty MMA nebo boxerské) definitivně pověsil na hřebík a pravděpodobně jen čeká na nějaký superfight se zajímavým soupeřem. Tím by mohl být Nate Diaz, který si své zápasy také hodně vybírá, a se kterým má Conor skóre 1:1 na zápasy.

Nate Diaz vs. Conor McGregor Památný okamžik, kdy Nate Diaz překvapil všechny krom sebe | zdroj: Profimedia

Tento rok se ale Conorova zápasu skoro určitě nedočkáme, protože Dana White včera prozradil, že Conor do konce roku určitě s nikým bojovat nebude:

„Tento rok je v důchodu. Tento rok nemá naplánovaný zápas a nebude mít tento rok zápas. Conor McGregor nebude mít v roce 2020 zápas. Neříkám, že nebude bojovat v roce 2021, ale říkám, že pro něj nemáme v roce 2021 nic naplánovaného. Ale zaručuju, že v roce 2020 nebude bojovat. Conor McGregor je v důchodu.“

Když to slyšel Conorův nejlepší nepřítel Nate Diaz, okomentoval to stylem jemu vlastním:

„Lol, posaď se na pr*el do roku 2021.”

Nate a Conor spolu mají už docela dlouhou historii a spousta fanoušků by ráda viděla zakončení jejich rivality ve třetím vzájemném zápase. Pro tento rok se tedy ale takového duelu podle všeho nedočkáme.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com , espn.com

Nejnovější články