Khabib Nurmagomedov se rozloučil se svým zemřelým otcem dojemnou zprávou

Khabib Nurmagomedov se rozloučil se svým zemřelým otcem dojemnou zprávou Khabib Nurmagomedov se svým otcem, který ho od mládí vedl k bojovým sportům. | zdroj: Profimedia

Neporažený šampion UFC truchlí za smrt svého otce a poslal mu vzkaz.

Už tři týdny uplynuly od smrti Abdulmanapa Nurmagomedova, trenéra a otce šampiona Khabiba Nurmagomedova, který podlehl onemocnění způsobeným koronavirem. Khabiba smrt jeho otce velmi zasáhla a s veřejností dlouho nekomunikoval.

Až teď zveřejnil společnou fotku, na které je v obětí se svým otcem a napsal k ní úryvek z koránu, který nabádá k laskavosti k rodičům.

K tomu připsal hezký a dojemný vzkaz svému otci:

„Budeš mi chybět Táto. Byl jsi můj otec, přítel, bratr a trenér, vše v jedné osobě. Naučil jsi mě skoro všechno co umím. Doufám, že jsi měl ze mě radost. Spokojenost rodičů je spokojeností boha.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Quran 17:23-24. And your Lord has decreed that you not worship except Him, and to parents, good treatment. Whether one or both of them reach old age [while] with you, say not to them [so much as], "uff," and do not repel them but speak to them a noble word. And lower to them the wing of humility out of mercy and say, "My Lord, have mercy upon them as they brought me up [when I was] small." - ‎۞ وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا ‎وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا Сура «аль-Исра’» 23-24 аяты. Всевышний говорит: Твой Господь предписал вам не поклоняться никому, кроме Него, и делать добро родителям. Если один из родителей или оба достигнут старости, то не говори им: «Тьфу!». - не кричи на них и обращайся к ним почтительно. Склони пред ними крыло смирения по милосердию своему и говори: «Господи! Помилуй их, ведь они растили меня ребенком». Тебя будет не хватать Отец, ты был Отцом, другом, братом и тренером в одном лице. Ты научил меня практически всему что я умею, надеюсь ты был доволен мною. Ведь в довольстве родителей довольство Аллаха.

Příspěvek sdílený Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov),Čec 22, 2020 v 2:22 PDT

Abdulmanap Nurmagomedov byl pro Khabiba opravdu důležitým člověkem, byl to jeho mentor a trenér a bude asi chvíli trvat, než se s jeho ztrátou Khabib vypořádá.

Zápas s Justinem Gaethjem, který byl naplánovaný na UFC 253, na 19. září, se tak skoro určitě konat nebude a Khabib vzkázal Justinovi, po jejich společném manažerovi Alim Abdelazizovi, ať se mezitím utká s Conorem McGregorem. To ale Justin odmítl a proti je také Abdelaziz, který dodal, že Conor McGregor si takový zápas nezaslouží, a že by se měl raději utkat s jedenáctkou lehké divize, Islamem Makhachevem.

Khabibův manažer si ale nemyslí, že by chtěl Khabib odejít ve svých 31 letech do předčasného důchodu a říká, že je přesvědčen o tom, že do konce roku se Khabib do oktagonu vrátí. Něco opačného si ale myslí Khabibův kamarád a týmový kolega z AKA gymu, Daniel Cormier, který se nedávno vyjádřil, že si nemyslí, že v tomto roce Khabiba ještě uvidíme zápasit (psali jsme o tom zde)

Dana White se mezitím snaží zalepit plánovaný turnaj UFC 253 neméně atraktivním zápasem mezi Paulem Costou a Israelem Adesanyou. Zatímco Costa už má zápas za domluvený, White řekl, že ještě nic domluveného není, a že na tom stále pracuje.

Zdroje:  rt.com

Nejnovější články