Legendární GSP vysvětlil, proč chtěl tak moc bojovat právě s Khabibem

Legendární GSP vysvětlil, proč chtěl tak moc bojovat právě s Khabibem zdroj: Profimedia

Georges St. Pierre, člen síně slávy UFC, toho během své kariéry dokázal více než dost, přesto velmi stál ještě o jednu výzvu v podobě neporaženého šampiona lehké váhy.

Geoges St. Pierre (26-2), známý též jako GSP, patří nepochybně mezi největší legendy MMA. O tom svědčí i jeho nedávné uvedení do síně slávy UFC. Kanadský bojovník naposledy bojoval v listopadu 2017, kdy se vrátil po 4 letech, aby získal šampionský pás ve střední váze Michaelovi Bispingovi. Poté, co se mu to povedlo opět odešel na odpočinek.

Častokrát se však spekulovalo o jeho návratu. Dokonce i on sám v minulosti několikrát vyjádřil zájem o souboj s neporaženým Khabibem Nurmagomedovem. Jenže UFC nechtělo riskovat, aby jim porazil jednu z největších hvězd a opět odešel do důchodu. Nyní GSP v podcastu MMA TRUFAN vysvětlil, proč ho zaujal právě dagestánský šampion:

 "Khabib mě velmi zajímal, protože jako bojovníci přemýšlíme jinak než normální lidé. Bojovníci vždy chtějí zápasit s někým, kdo vypadá neporazitelný. S chlápkem, který vypadá jako dokonalý bojovník a je neporažený. Má auru neporazitelnosti, takže pokud ho porazím, budu já tím prvním."

"Není to o penězích. Jasně, peníze by za to byly, ale nejsou na prvním místě. Je to o slávě, dokázat to způsobem, že budete navždy zapsáni v historii. Ale děláte to taky sami pro sebe."

Aktuálně duel dvou legend samozřejmě nepřipadá v úvahu. Khabib před dvěma týdny ztratil otce a není jasné, kdy a zda vůbec se do oktagonu ještě vrátí. Pokud ano, čeká na něj nebezpečný Justin Gaethje a po odvetě volá také Conor McGregor. Nikdy ale neříkej nikdy, neporažený dagestánský šampion už několikrát naznačil brzký odchod do důchodu a co by mohl být lepší rozlučkový zápas než souboj s legendou formátu Georgese st. Pierra?

Zdroje:  MMA TRUFAN podcast

Nejnovější články