Co znamená tenhle podivný rituál bojovníků před zápasem? GSP prozradil tajemství

Co znamená tenhle podivný rituál bojovníků před zápasem? GSP prozradil tajemství zdroj: Getty Images

Tenhle rituál byste asi od MMA zápasníka nečekali.

Bojovníci mají spoustu rituálů a zvyků, které před zápasem dělají. Někteří musí před zápasem lapovat, jiní poslouchat svoji oblíbenou hudbu a další by do oktagonu nevešli bez svých oblíbených trenýrek nebo chráničů na zuby. Někteří jsou pověrčiví a věří, že jim to přináší štěstí, jiní se chtějí pouze zrelaxovat a připomenout si přítomnost okamžiku.

Uznávaný MMA reportér Ariel Helwani si všiml, že svěřenci slavného trenéra Grega Jacksona, který trénuje např. Jona Jonese nebo Holly Holm, dělají těsně před zápasem jeden velice zvláštní rituál. Dělal jej i slavný Georges St-Pierre, bývalý několikanásobný šampion a pro mnohé ikona MMA. A Ariel Helwani se jej nedávno zeptal, co to mělo znamenat:

Helwani: „Vždycky jsem se tě chtěl zeptat na jednu věc, kterou jsi dělal těsně před zápasem. Udělal jsi to, že sis olízl prsty a pak sis pohladil bradavky. Všichni svěřenci Grega Jacksona to dělali… Proč jste to dělali? Nikdy jsem na to nedostal odpověď.“

GSP: „Odvede tě to na zlomek vteřiny od toho zápasu. Protože jsi tolik ve stresu, přemýšlíš jenom o tom zápasu a pak uděláš tenhle rituál, a to tě odvede na zlomek vteřiny od toho zápasu. Přiměje tě to vzpomenout si na něco, co nemá se zápasem nic společného. Tak trochu to rozsekne tu situaci, resetuje tě to. Jsi ve velkém stresu a tohle tě přiměje uvědomit si, že život není jen o tomhle zápase. Přiměje tě to uvědomit si, že jsi tady, že jsi naživu.“

Helwani: Kdo s tím přišel první?

GSP: Já myslím, že já jsem s tím přišel jako první. Nejsem pověrčivý, ale když něco funguje a neznáš nic lepšího, co by fungovalo, tak to prostě děláš.

Helwani: Řekl ti o tom někdo? Nebo sis to vymyslel?

GSP: Vymyslel jsem to sám. Nevěděl jsem, že se z toho stane kultovní záležitost. Vím, že to jednou udělal Rashad, ale nevěděl jsem, že to dělali i ostatní. Je to prostě něco, co rozsekne tu celou situaci a vrátí tě zpátky na zem.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články