Po smrti jeho otce jej čeká nejtěžší zápas kariéry. Khabib Nurmagomedov se v říjnu postaví proti Justinu Gaethjemu

Po smrti jeho otce jej čeká nejtěžší zápas kariéry. Khabib Nurmagomedov se v říjnu postaví proti Justinu Gaethjemu zdroj: Profimedia

Konec spekulací. Bitva mezi Khabibem Nurmagomedovem a Justinem Gaethjem má konkrétní datum.

 

Khabib Nurmagomedov se přece jen ještě tento rok utká s Justinem Gaethjem a bude se snažit obhájit svůj titul a svoji neporazitelnost. Šéf UFC Dana White to včera potvrdil na CNN:

„Stane se to, říkám vám to tady a teď. Ten zápas se uskuteční,“ prozradil Dana White.

„Khabib vs. Gaethje, 24. října,“ řekl šéf UFC stručně.

Ještě to není ani měsíc, co Khabib Nurmagomedov ztratil svého otce, Abdulamanap Nurmagomedva, který ve svých 57 letech podlehl onemocnění způsobeným koronavirem. Se svým otcem si byl dagestánský šampion velice blízký, byl to jeho trenér, mentor i přítel a tato ztráta ho hodně zasáhla. Hodně se diskutovalo, kdy a jestli vůbec bude schopný vrátit se do oktagonu.

Khabib Nurmagomedov a jeho otec Khabib Nurmagomedov se svým otcem, který ho od mládí vedl k bojovým sportům. | zdroj: Profimedia

Původní datum pro bitvu s Gaethjem bylo stanoveno na 19. září, ale to bylo zrušeno a Dana White se několikrát vyjádřil, že na Khabiba se zápasením nijak nechce tlačit, a že je jenom na něm, kdy bude chtít zápasit.

„Je to pro něj velice těžké. Jeho otec byl pro něj hrdina, miloval svého otce, měli k sobě hodně blízko a bylo to pro něj hodně těžké,“ řekl White.

Před pár dny Khabib sdílel fotky z tréninku a pravděpodobně tak najel zpátky na tréninkový režim. Otázka ovšem je, jak moc bude proti Gaethjemu namotivovaný a v jakém bude psychickém stavu. Justin Gaethje je pro Khabiba stylisticky pravděpodobně nejtěžším soupeřem, s jakým se za celou svoji kariéru setkal a pokud ho chce Khabib porazit, bude muset být v té nejlepší formě.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje Justin Gaethje sebral Fergusonovi všechno, na čem dlouhé roky pracoval | zdroj: Profimedia

Gaethje, který v květnu porazil obávaného Tonyho Fergusona a získal tak pás prozatímního šampiona, určitě má zbraně na to, aby Khabiba porazil. Je to skvělý wrestler, který umí boxovat, má obrovské granáty a jeho lowkicky by porazily i strom. K tomu má ještě granitovou bradu a jen tak nějaký úder ho nesundá. Díky svému výbornému wrestlingu určitě nepůjde jednoduše hodit na zem, čímž by mohl Khabibovi vzít jeho hlavní zbraň. Načasování pro nejtěžší zápas kariéry tak nemohlo být pro Khabiba horší.

Khabib Nurmagomedov má zatím skóre 28 výher bez jediné porážky. V UFC porazil taková jména jako Rafaela Dos Anjose, Michaela Johnsona, Edsona Barbozu, Conora McGregora a naposledy Dustina Poiriera. Rád by zůstal neporažený a podle jeho manažera chce Khabib vyhrát ještě dva zápasy a pak se na vrcholu odebrat do zápasnického důchodu.

Je možné, že jeho posledním zápasem by mohl být souboj s legendárním Georgesem St. Pierrem (psali jsme o tom tady). Nejdříve ale bude muset zvítězit nad Justinem Gaethjem, který si jde tvrdě za svým snem, stát se právoplatným šampionem UFC.

Zdroje:  cnn.com , mmafighting.com

Nejnovější články