Megazápas Khabib versus GSP možná bude, připustil Dana White

Megazápas Khabib versus GSP možná bude, připustil Dana White zdroj: Profimedia

Kariéra dagestánského šampiona se pomalu chýlí ke konci a vypadá to, že by ji mohl zakončit proti jednomu z nejlepších bojovníků historie.

Je to už nějaký pátek, co Georges St. Pierre odešel do sportovního důchodu. Legendární kanadský bojovník je považován za nejlepší welterovou váhu všech dob a ve svém "zatím" posledním zápase získal také titul ve střední váze, když porazil tehdejšího šampiona Michaela Bispinga. Ihned poté však odešel do důchodu. Nikdy se však nepřestalo spekulovat o jeho návratu a sám GSP vyjádřil zájem o souboj s neporaženým Khabibem (28-0).

Šéf UFC Dana White však nebyl takovému zápasu nakloněn, protože tu byla šance, že by St. Pierre porazil jednu z hlavních hvězd jeho organizace a opět ukončil kariéru. Zdálo se tedy, že tento souboj zůstane jen zbožným přáním fanoušků. GSP v nedávném rozhovoru dokonce prozradil, že už nejspíš opravdu zápasit nebude, protože si nemá, co dokazovat. Jenže nikdy neříkej nikdy.

GSP zdroj: Getty Images

Khabiba před pár týdny zasáhla velká tragédie, když vleklým zdravotním potížím podlehl jeho otec Abdulmanap. Spekulovalo se dokonce o tom, jestli dagestánského šampiona ještě někdy v oktagonu uvidíme. Ten už ale dal najevo, že chce splnit přání svého milovaného otce a dotáhnout svůj rekord na 30-0.

V rozhovoru s novinářem Brettem Okamotem se teď o Khabibově budoucnosti rozpovídal také Dana White. "Nevím, má naplánovaný ten zápas s Gaethjem. To je hotová věc, příští zápas bude s ním. A pak nevím, kdo bude jeho posledním soupeřem ve 30. zápase."

Jednou z variant je samozřejmě odveta s McGregorem, který o repete hodně stojí. Je však dost možné, že s ním Khabib už nebude chtít bojovat, protože jejich souboj by byl určitě opět velmi vyhrocený. Nurmagomedov si ale svou úspěšnou kariéru zaslouží zakončit s nějakým velkým jménem. Tuto podmínku by splňoval právě výše zmíněný Georges St. Pierre. Ačkoliv byl White původně proti, připouští teď možnost souboje dvou legend.

"Určitě, bude to poslední zápas jeho kariéry a Khabib byl pro společnost i pro sport skvělý, mám ho hodně rád, takže bych udělal cokoliv, co si bude přát." Khabib vyjádřil v minulosti o zápas se St. Pierrem zájem a v médiích se toto téma začíná objevovat čím dál tím častěji. Možná se tedy na začátku příštího roku dočkáme jednoho z největších zápasů v dějinách MMA.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články