Khabib se na očekávanou bitvu s Gaethjem nebude kvůli koronaviru připravovat v USA

Khabib se na očekávanou bitvu s Gaethjem nebude kvůli koronaviru připravovat v USA zdroj: Profimedia

Khabib se nejspíš na nejdůležitější zápas své kariéry bude připravovat doma v Dagestánu, protože nechce trénovat v Americe, kde řádí koronavir.

Neporažený šampion Khabib Nurmagomedov (28-0) kvůli pandemii prožívá těžké chvíle. Nejprve musel zrušit očekávaný souboj s Tony Fergusonem a následně přišla ještě tvrdší rána, když nákaze koronavirem podlehl jeho otec Abdulmanap. Spekulovalo se dokonce o tom, že Khabib už možná nikdy bojovat nebude, minimálně ne tento rok. To si myslel dokonce i jeho kamarád Daniel Cormier. Šampion však všechny překvapil a s Justinem Gaethjem se hodlá utkat už 24. října na UFC 254.

Sám dagestánský bojovník se netají tím, že jeho cíl je dotáhnout sérii výher bez porážky na 30 a poté ukončit kariéru. Právě Gaethje by však mohl být pro Khabiba nejtěžším možným soupeřem v kariéře. Ještě před MMA se totiž Američan na vysoké úrovni úspěšně věnoval wrestlingu, takže by nemělo být snadné dostat jej na zem. Zároveň je svým agresivním stylem boje v postoji nebezpečný pro každého, protože neustále hrozí knockoutem.

Khabib Nurmagomedov Poirier Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

Pro Nurmagomedova bude zápas těžší i v tom, že svůj přípravný kemp neabsolvuje tradičně v American Kickboxing Academy pod dohledem hlavního trenéra Javiera Mendeze. Ten teď v rozhovoru pro ESPN prozradil, že důvodem je především vysoký počet nakažených v Kalifornii, což se šampionovi z pochopitelných důvodů nelíbí.

"Co vím je, že v Kalifornii je až moc nakažených a Khabibovi není příjemné sem přiletět trénovat."

Dále nabídl také svůj pohled na to, jak moc Khabiba ovlivní ztráta otce:

"Mluvil jsem s ním poprvé před dvěma týdny, prochází stále obdobím smutku za svého otce. Oprávněně, protože spolu byli hodně blízcí, otec pro něj byl vším. Požehnání od něj mu dávalo sílu jít a udělat, co potřeboval. Všechno, co po něm táta chtěl, Khabib dokázal. A teď to nemá, takže se musí soustředit na vytvoření svého odkazu, jak po něm otec chtěl."

Mendez zároveň potvrdil, že konec kariéry jednoho z nejlepších bojovníků historie je skutečně na dohled, protože ultimátním cílem dagestánského bojovníka je skutečně ukončit kariéru se skóre 30-0, ideálně pokud možno získat poslední výhru nad legendárním Kanaďanem Georgesem St. Pierrem.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články